Kocasını Öldüren Zanlıya, Kadına Şiddet İndirimi

Kastamonu'da kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle kocasını öldüren zanlının cezasına, kadına şiddet indirimi uygulandı.

  • 860
Kocasını Öldüren Zanlıya, Kadına Şiddet İndirimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılanan sanık, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Olay, 2 Ağustos 2013’te Taşköprü ilçesine bağlı Bekdemirekşi köyünde meydana geldi. İddialara göre, Nurgül E. Ö. (29), tartışma sırasında kendisine şiddet uygulayan eşi Mustafa Ö.’yü ruhsatsız tabanca ile ateş ederek öldürdü. Olay sonrası tutuklanan Nurgül E. Ö. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın karar duruşmasında, Nurgül E. Ö.’ye yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan babası Hüseyin, annesi İsmet ve halası İsmet E. de hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Nurgül E. Ö., köyden şehir merkezine eşinin dedesine ziyarete gitme konusunda tartıştıklarını belirterek, “Bu esnada eşim bana şiddet uyguladı. Sinkaflı küfürler etti. Boynumdan tutup boğazımı sıktı. Ben de eşimin belindeki tabancayı aldım ve bir iki el ateş ettim. Ne yaptığımın farkında değildim. Pişmanım” dedi.

Son sözü sorulan sanık, mahkeme heyetine, önce Allah’a daha sonra adalete sığındığını ifade etti.

Diğer sanıklar, baba Hüseyin, anne İsmet ve hala İsmet E. de suçlamaları kabul etmediler.

Tarafları da dinleyen mahkeme heyeti, eşine ait ruhsatsız tabanca ile tartışma esnasında belinden alarak 6 el ateş eden ve kocasını öldüren sanık Nurgül E. Ö.’yü ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Daha sonra kadına şiddet uygulandığı gerekçesiyle mahkeme heyeti, haksız tahrik indirimi uyguladı ve cezayı 17 yıl 6 ay hapse düşürdü. Mahkeme heyeti, cezaevinde 2 yaşındaki kızı ile birlikte kalan sanık Nurgül E. Ö.’nün, tutukluluğunun devamına karar verdi.

Haklarında kamu davası açılan diğer sanıklar ise, suç teşkil edecek yeterli delil bulunamadığı için beraat ettiler.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)