Koncuk "Sistem, öğrenciyi öğretmenin patronu yapıyor"

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Mensuplarımızın ortak özelliği Türkiye sevdalısı olması. Bu ülkeyi, bu milleti sevecek. Peygamberimizi de Atatürk'ü de sevecek. O nedenle Türkiye Kamu-Sen farklı bir anlayışla sendikacılık yapan bir sivil toplum örgütü." dedi.

  • 605
Koncuk &quotSistem, öğrenciyi öğretmenin patronu yapıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koncuk, sendikanın Kastamonu şubesinin Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen genel kurulunda yaptığı konuşmada, her zaman çalışanın yanında olduklarını söyledi.

Milletten yana sendikacılığı benimsediklerini belirten Koncuk, "Ne bölücü bir anlayışa sahip olduk ne de yalaka ve yandaş bir anlayışla sendikacılık yaptık. Üyelerimize, bizimle birlikte olan tüm kardeşlerimize ekonomik ve sosyal haklarımızı en iyi şekilde savunacağımıza söz verdik. O sözümüzün arkasındayız. İnşallah nice başarılara sizlerle birlikte ulaşacağız." diye konuştu.

Sendikacılığın önemli bir faaliyet olduğuna dikkati çeken Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sendikacılığın iki yönü var. Biri sivil toplum olma yönü. O yönüyle bu ülkeye ve ülkenin değerlerine sımsıkı bağlıyız. Kamu-Sen olarak bu milletin milli ve mukaddes değerlerinden besleniyoruz. İkinci yönümüz ise sendikacılık. Bu yönümüzle de Türkiye'de nasıl bir sendikacılık yapılması gerektiğini söylüyoruz. Doğruyu söylemek bizim varlık sebebimiz. Bunun bir bedeli varsa bunu ödemeye her zaman hazır olduğumuzu söylüyoruz."

Türkiye Kamu-Sen üyelerinin ülke sevdalısı olduğunu dile getiren Koncuk, şöyle devam etti:

"Mensuplarımızın ortak özelliği Türkiye sevdalısı olması. Bu ülkeyi, bu milleti sevecek. Peygamberimizi de Atatürk'ü de sevecek. O nedenle Türkiye Kamu-Sen farklı bir anlayışla sendikacılık yapan bir sivil toplum örgütü. Kamu-Sen'in sesi memurlarımızın, ülkemizin geleceği adına kısılmamalı. Zaten yalakalık, yağcılık yapan bir sendika var. İkincisine, üçüncüsüne ihtiyaç yok. Bize, bizim gibi sendikacılık yapanlara ihtiyaç var. Bu ülkeyi nasıl Kurtuluş Savaşı'ndan, Çanakkale Savaşı'ndan, şehitlerimizden devraldıysak, evlatlarımıza aynı şekilde sapasağlam teslim etmek hepimizin görevidir."

Koncuk, performans sisteminin yanlış olduğunu önü sürerek, "Bu sistemi tüm memurlar için yaptılar. İlk olarak öğretmenlerde uyguladılar. Sistem, öğrenciyi öğretmenin patronu yapıyor. 'Bunu yapmayın' dedik. Pilot olarak belirlenen 12 ilde öğrenciler not verdi. Öğrencilerin öğretmenlerle ilgili ağır paylaşımlarda bulunması üzerine durumu bakana iletip, böyle devam etmeyeceğini bildirdik. Uygulama kaldırıldı." diye konuştu.

Öğretmene verilen değerle eğitim sistemindeki kalitenin artacağını vurgulayan Koncuk, liyakatlı kişilerin hak ettiği yerlere gelmesi gerektiğini söyledi.

Toplu sözleşme döneminde kabul edilen zam oranının enflasyonun çok altında kaldığını savunan Koncuk, "Bu zam oranı aslında hepimize hakarettir. Yüzde 11'lik enflasyon oranına rağmen yüzde 4+3,5 zam oranına mahkum eden böyle bir toplu sözleşmenin altına imza atanların 'Sendika genel başkanıyım' diye gezmesi mümkün değil. Çalışma hayatı parça parça edilmiş durumda. Bu sistemin böyle gitmesi mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, konuşmanın ardından emekli olan Kamu-Sen üyelerine plaket verdi.

AA