Koordinasyon Kurulu Toplantısında Neler Konuşuldu?

2016 yılının ilk koordinasyon kurulu Vali Yardımcısı Hasan Erkal başkanlığında gerçekleştirildi.

  • 480
Koordinasyon Kurulu Toplantısında Neler Konuşuldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Hasan Erkal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, özellikle karla mücadele çalışmalarında diğer kurumlar ile koordineli çalışmanın önemine dikkat çekti. Kurumların görev alanına girmedikleri gerekçesiyle karla mücadelede çalışmalarında yardımcı olmadıklarını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, İl Özel İdaresi olarak yetişilmeyen noktalarda kurumların yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

Karahasan ayrıca İl Özel İdaresi olarak 130 hektarlık alanda kurmayı planladıkları tabiat parkı projesi için 2016 yılında ihale aşamasına gelmek istediklerini dile getirerek Orman Bölge Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün 2B çalışmalarına hız vermesi gerektiğini söyledi.


KARAYOLLARI DA ARAÇ İSTEDİ
Koordinasyon kurulu toplantısında söz alan Karayolları Kastamonu 10. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt da karla mücadele çalışmalarında yetersiz kaldıklarını ifade ederek kurumlardan araç istemesi şaşkınlıkla karşılandı. Daday Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç karla mücadele çalışmalarında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün sınıfta kaldığını belirterek: “Taşımalı eğitim için de kullanılan Daday-Eflani karayolunda maalesef hiçbir karla mücadele çalışması yapılmıyor. Daday-Eflani karayolu vatandaşlar için ciddi tehlike oluşturuyor. Karayolları bu bölgede neden çalışma yapmıyor merak ediyoruz. Ayrıca son dönemlerde yaralamalı ve ölümlü kazaların yaşandığı Daday-Kastamonu karayolunda yol iyileştirme çalışması mutlaka yapılmalı. Yol iyileştirme çalışması yapılmaz ise bu yolda daha ne kadar insanın canı yanar bilinmez” diye konuştu. Daday Kaymakamı Kılıç’ın sözleri üzerine tekrardan söz alan Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Bozkurt söz konusu Daday-Eflani karayolunda çalışma yapacaklarını, Daday-Kastamonu karayolunun standartlarının yükseltilmesi için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)