DSÖ ekibi, Wuhan'daki hayvan pazarını ziyaret etti

Kovid-19'un kaynağını araştırmak üzere Çin'in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, Çin'in en büyük hayvan pazarı olarak bilinen Baishazhou pazarını ziyaret etti.

  • 3981
DSÖ ekibi, Wuhan'daki hayvan pazarını ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni tip koronavirüsün kaynağını araştırmak üzere Çin’in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, Çin’in en büyük hayvan ve deniz ürünleri pazarı olarak bilinen Baishazhou pazarını ziyaret etti.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kaynağını araştırmak için 14 Ocak’ta koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, 14 günlük zorunlu karantina sürelerinin dolmasının ardından başlayan ziyaretlerine devam ediyor.

Ekip, 29 Ocak’ta ilk koronavirüs hastalarının tedavi edildiği Hubei Entegre Geleneksel Çin ve Batı Tıbbı Hastanesini dün ise Jinyintan Hastanesi’ni ziyaret etmişti.

DSÖ ekibi bugün de kentteki en büyük hayvan ve deniz ürünleri pazarı Baishazhou’yu pazarına gelerek incelemelerde bulundu.

DSÖ ekibinin Perşembe günü Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile Wuhan Viroloji Enstitüsü ve Hastalık Kontrol Merkezi’ni de ziyaret etmeyi planladığı açıklanmıştı.