Köşe yazarımız Mahir Demirkol'un kitabı çıktı

Kastamonu Güncel köşe yazarı Mahir Demirkol'un kitabı 'Hafızlığı Kodlama Metotları' okurlarıyla buluştu.

  • 2228
Köşe yazarımız Mahir Demirkol'un kitabı çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DİB Kastamonu Eğitim Merkezi Kur'an-ı Kerim hocası Kurra Hafız Mahir Demirkol yaptığı açıklamada; “Bizlere her türlü nimetleri hesapsız bahşeden Allahü Teala'ya sonsuz hamd efendimiz Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) salât selam olsun” dedi.

“Kur’anı Kerim kıyamete kadar geçerli olan bir kitaptır”

“Kur'anı Kerim; okunması ibadet sayılan ve kendisinin tebliğ edilmesine büyük cihad denen, okuyana iç huzuru veren, îcaz yönüyle insanları hayrete düşüren bir benzerinin getirilmesi mümkün olmayan, insanlığa hayat veren evrenselliğini hiç kaybetmeden kıyamete kadar geçerliliği olan ve canlılığını koruyan bir kitaptır.

Kuran'ı Kerim'i ezberlemek anlamak ve hayata tatbik etmek kadar insanı mutlu eden başka bir şey olmasa gerektir. İlahî sözler ile tezyin edilen bu kitabı beyninde taşımak ve her an onunla beraber olup hayatı tatbik etmek insanı iki dünyada da mutluluğa eriştirecektir.”

“Hafız, Kur’anı Kerim’i baştan sona ezberleyen kişidir”

“Hafız, Kur’anı Kerim’i baştan sonuna kadar doğru bir şekilde ezberleyen kişiye denir. Bu süre (kişiden kişiye değişmekle beraber) en az 3 yıl çalışmakla mümkündür. Kur’anı Kerim'i ezberinden sonra onu muhafaza etmenin bir ömür boyu devam edecek olması bu çalışmanın ehemmiyetini ortaya koymaktadır.

Hafızlığı tekrar etmek sabır ve azim gerektirirken onu tekrar etmeden korumaya çalışmak son derece yanlış bir algıdır. Ayrıca hafızlığı okumadan muhafaza edileceğini düşünmek para vermeden borcunu ödeyeceğini düşünmekle eş değerdir.

Yapılan gözlemlerin sonucunda kişinin hafızlığını tekrar etmemesinin altında yatan sebepler arasında örnek olarak şunlar sıralanabilir.

Hafızlığı bitirmenin verdiği rahatlık, hafızlık sürecindeki düzensiz ve istikrarsız tekrarlar, zayıf geçilen dersler, tekrar etme metotlarındaki eksik bilgiler ve yanlış uygulamalardır.

Hafızlık tekrarında 6000 küsür ayetin değişik formda gelmesi, bazı ayetlerin birden fazla ayetlere dokunması ve en önemlisi bunları zihin dünyasında birbirine değdirmeden muhafaza edebilmenin zorluğu çeşitli kriterlerin getirilmesini zorunlu kılmıştır.”

“Hafızlığı Kodlama Metotları adlı eser iki bölümden oluşmakta”

“‘Hafızlığı Kodlama Metotları’ adlı eser Kur'anı Kerim'in hafızalarda kalıcı hale getirilmesi amacıyla, hafızlığı hedefleyen, hafızlık yapanlara motivasyon ve bilinç kaynağı olmak özellikle de hafızlığını bitirmiş tekrar aşamasında olan kardeşlerimize katkı sağlamak ve hafızlıklarının kıymetini bilmelerine vesile olmak için hazırlanmıştır.

İki bölümden oluşan eserin ilk bölümünde beynin işleyişi, ayetleri birbiri ile irtibatlandırıp görsel hafızayı güçlendirme, sorulan ayetleri bir anda bulabilme becerisi sağlama, ikinci bölümde ise günlük 1 cüz, 2 cüz ve 3 cüz okuyacakları yeni bir bakış açısı ile Hafızlık tekrar (has) yapma metotlarına genişçe yer verilmiştir.

Günlük cüzlerini düzenli okurken bir taraftan gönül dünyasını imar eden diğer taraftan da beyin hücrelerinin tazelendiğinin hazzını yaşayan hafızlardan olmamız duası ile.”