KOSGEB Başkanı Biçer Kastamonu'da

KOSGEB Başkanı Biçer, Kastamonu Hizmet Müdürlüğü'nün düzenlediği sertifika törenine katılmak üzere Kastamonu'ya geldi.

  • 758
KOSGEB Başkanı Biçer Kastamonu'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et


KOSGEB BAŞKANI RECEP BİÇER; “TÜRKİYE’DE CARİ AÇIK, KÜÇÜK KOBİ’LERLE KAPANACAK”
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Türkiye’nin cari açığının ancak küçük KOBİ’lerle giderilebileceğini söyledi.

Biçer, KOSGEB Kastamonu Hizmet Müdürlüğü’nün düzenlediği sertifika törenine katılmak üzere Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen sertifika törenine konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOSGEB’in küçük ve orta düzey işletmeleri geliştirmeye ve desteklemeye yönelik bir kurum olduğunu hatırlatarak, “KOSGEB, 25 yıldır faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki işletmelerin sayısı yaklaşık 3,5 milyon civarında. Yani bizim muhatap olduğumuz işletme sayısı yaklaşık 3,5 milyon civarındadır. Biz, cari açığı ve ekonomik gelişmeyi KOBİ’ler aracılığıyla daha kolay yapabiliriz” dedi.

Türkiye’nin cari açığını büyük şirketlerin oluşturduğuna dikkat çeken Recep Biçer, “Dolayısıyla hükümetimizin ve bizim gibi kuruluşlarla destek sağlamak gerekiyor. Yedi tane destek modelimiz var. Bunlar sayesinde öncü olmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de girişimcilik. Girişimciliğe 2010 yılının sonunda başladık. Şu anda 300 bin üzerinde katılım var. Kastamonu’da da bu sayı 2 binin üzerinde. Girişimcilik insanın kendi özelliklerini tanıması açısından önemlidir. Kastamonu ve Türkiye için bu çok önemli. Burada bulunmanız çok önemli. Bir işi başarmak o işe bismillah demekle oluyor. En azından bir adım attılar. Bir bahanenin arkasına sarılmadınız. Allah yolunuzu açık etsin. Yanınızda çalıştıracağınız insanlara istihdam sağlamak çok önemli. Kastamonu için elimizden gelen ne varsa yapacağız” diye konuştu.

Kastamonulu olmasından dolayı KOSGEB çatısı altında Kastamonu’ya hizmet etmekte büyük mutluluk duyacağını belirten Biçer, “Memleketim olması nedeniyle buranın gözümde farklı bir yeri var. Şehit olan savcının ailesine başsağlığı diliyorum. Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“MAALESEF, ELEMANIZ YOK DİYE SİPARİŞ ALMAYAN ESNAFIMIZ VAR”

Kastamonu Ahşap Fuarı’nı ziyaret eden firmaların siparişlerini ‘yeterli elemanım yok’ diye almayan esnafları gördüğünü vurgulayan Vali Şehmus Günaydın ise, “KOBİ’ler ülkemizde istihdamın artırılmasında, üretimin artırılmasında son derece büyük bir öneme sahip. Tabi KOBİ’lerin ve küçük ölçekli işletmelerin başarılı olması için uygulamalı girişim kursları açılıyor. Biz, bu kursları açıyoruz. Başlangıçta 30-40 kişi ile başlarken, kursun bitimine az bire süre kala yarıya kadar düşüyor. Sabırlı olalım. Kararlı olalım ki sonuç alalım. Üretmek için çaba göstermek, alın teri göstermek gerekiyor. Kastamonu olarak çok önemli bir potansiyele sahibiz. Gelişip, gelişmemiz için birçok avantajlı sektöre sahibiz. Rekabet edilebilirlik anlamında önemli sektörlerimiz var. Ahşap sektöründe de çok ciddi katkılar veriyoruz. Ama maalesef, ‘elemanız yok diye sipariş alamayız’ diyen esnafımızı gördüm” ifadelerini kullandı.

“GENÇ GİRİŞİMCİLERE HER ZAMAN DESTEK VERMEMİZ GEREKİYOR”
Genç girişimcilere her zaman destek vermeleri gerektiğine işaret eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, şunları kaydetti: 
“Birçok genç kardeşimiz, KOSGEB’in verdiği desteklerle iş yeri sahibi oldular ve ticaretlerine de devam ediyorlar. Bu durum, bizi sevindiriyor. Biz, her zaman KOSGEB’in yatırımcı özelliğini destekliyoruz. Yatırımların artarak devam etmesini istiyoruz. Bunu da açıkça söylüyoruz. Biz, Kastamonu Belediyesi olarak KOSGEB ile farklı alanlarda da çalışabileceğimizi belirtiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Girişimcilere yön vermek çok hassas ve önemli bir özelliktir. Bu görevi de layıkıyla başaracaklarına inancımız sonsuz.”

KOSGEB’E, MÜSTAKİL BİR KONAK YERİ TAVSİYESİ
KOSGEB’in bir tane tarihi konak alarak restore etmesini isteyen Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kadir Tonbul ise, restore ettirdiği bu konakta da müstakil bir şekilde çalışmalarına devam etmesi tavsiyesinde bulunarak, şunları söyledi:

“İstihdamın yüzde 80’i özel sektörde olduğu düşünülürse işsizlikle en iyi mücadeleyi girişimcilikle yapabileceğimizi düşünmekteyiz. Ekonominin güçlenmesi yolunun yine girişimcilikten geçtiğini savunuyoruz. Bu nedenle ilimizde ticaret faaliyetlerinin desteklenmesi için ticaret ve sanayi odamız her türlü desteği vermeye hazırdır.”

Konuşmaların ardından, kursu başarıyla bitiren genç girişimcilere sertifikaları verildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)