Kovid-19 İzlem Polikliniği hizmete girdi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Kovid-19 İzlem Polikliniği hizmete girdi.

  • 5648
Kovid-19 İzlem Polikliniği hizmete girdi

Nasrullah Gazetesi'nin haberine göre; Başhekim Prof. Dr. Zafer Ergül; "Sağlık Bakanlığımızın verdiği talimatlar doğrultusunda Kovid-19 İzleme Polikliniğimizi açtık. Kovid-19 hastalığı teşhisi konup hastanemizde yoğun bakım veya serviste yatarak tedavi gören ve sonrasında taburcu olan Kovid-19 hastalarımızı bundan böyle çok daha yakından takip edeceğiz. İlk takipten itibaren 3. ay, 6. ay, 9. ay, 12. ay, 18. ay ve 24. ayda vatandaşlarımızı kontrole davet edeceğiz.

Hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca bu izleme polikliniğinde izleyeceğiz. Daha önce Kovid-19 geçirmiş olan hastalarımız devreye aldığımız bu hizmetle çok daha yakından hastanemizde takip edilecek. Aynı zamanda bu hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesini arttırmak için belirlenecek çalışmalar yanında, bilimsel araştırmalara da zemin oluşturacak yeni yöntemleri de Kovid-19 sonrası incelemelerle çok daha geliştirmiş olacağız.

Kovid-19 İzlem Polikliniğimizin çalışmaları sorumlu hekim olarak Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Cansu Şerifoğlu, sorumlu hemşire Yeşim Akın ve VHKİ Ferhan Sağıroğlu'dan oluşan sağlık ekibimiz tarafından yürütülecek" dedi.