Köylü: 'En ağır şekilde cezalandırılacaklar'

AK Parti Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından yapılmaya çalışılan hain darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

  • 1952
Köylü: 'En ağır şekilde cezalandırılacaklar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köylü, özellikle 2013 yılından 2016 yılına kadar geçen süreç içerisinde bu yapılanmaya en küçük destek veren herkesin terör örgütü üyesi olmak suçundan en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

AK Parti Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü İl Başkanı Halil Uluay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

FETÖ tarafından 15 Temmuz’da yapılmaya çalışılan darbe girişiminin vatana ihanet kapsamında değerlendirileceğini kaydeden AK Parti Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, Cumhuriyet Savcıları tarafından Türkiye’nin her yerinde soruşturmaların derinlemesine sürdürüldüğünü söyledi.

“2013 YILINDAN BERİ BAĞINI KOPARMAYANLARIN İZAHI YOKTUR” 
FETÖ soruşturmasının terör örgütü soruşturması kapsamında değerlendirileceğinin zamanında söylendiğini ancak bazı kesimlerin maksatlı olarak yapılan uyarılara kulak asmadığını dile getiren Hakkı Köylü: “Fethullahçı yapı soruşturmasının terör örgütü kapsamına gireceğini zamanında ifade etmiştik. Bu yapıya kurban derisi vermek suretiyle yardım yapanların mallarına el konulabileceğini söylemiştik. Bu açıklamalar zamanında tam olarak anlaşılmak istenmemişti, hatta eleştirilmişti. Gelinen noktada haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. Bu saatten sonra tüm bu açıklamaları yapmamıza rağmen ilişiklerini kesmeyen, doğrudan veya dolaylı olarak bu yapı ile bağlarını koparmayan kişilerin son pişmanlıkları fayda etmeyecek. Özellikle 2013 yılından sonra FETÖ ile çeşitli vasıtalarla bağlarını devam ettirenler gereken cezaları alacaklar. Geç kalınmış pişmanlık pişmanlık değildir. Bu örgütün ekonomik bağlarından bir tanesi Bank Asya’dır. Banka ile ilgili görüş açıklandığında bu örgütün üyeleri paralarını yatırmaya devam ettiler. Hatta başka bir bankadan kredi çekerek Bank Asya’ya yatırdılar. Bunu anlamak gerçekten zor. Tabiî ki burada bir kıstas olacak. Her Bank Asya’da işlem yapan herkesi suçlu görmemek gerekir. Çok titiz bir çalışma yapılacak. Bank Asya’da bir kredi kartı, bir hesabı var diye insanları suçlamamak gerekir. Lakin devletimiz tarafından bankanın bu yapıya parasal destek sağladığı ortaya çıktığı halde banka ile bağlarını koparmayanların bir izahı yok. Bunu da göz ardı etmemek gerekir. Bu terör örgütüne bulaşmış herkes yaptığının hesabını verecek” dedi.

“İNCİRLİK’TE GEREKEN YAPILACAK” 
15 Temmuz hain darbe girişiminin dış güç desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini belirten Köylü: “FETÖ yapılanmasına akıl erdirmek zor. Bunu yapanlar cahil adamlar değil. Tutuklananlara baktığımızda yüksek meslek gurubunda olan insanlar var. Terörist başı Fethullah Gülen de tek başına bu işi yapacak biri değil. Kendisi tam bir kukladır. Bu işin arkasında Amerika’nın olduğunu biliyoruz. Bu sebeple İncirlik konusunda yapılması gerekenleri yapacağız. NATO üyesi olmamız kendi sahamızdan kalkan uçakların halkımıza kurşun sıkma haklılığını ortaya çıkarmaz. Hiçbir şekilde kimseye taviz vermeyeceğiz. İncirlik de olsa yapılması gerekeni, alınması gereken önlemleri alacağız” diye konuştu.

“MAĞDUR OLAN KİMSENİN ENDİŞE ETMESİNE GEREK YOK” 
FETÖ yapılanmasının yüz binlerce kişiyi mağdur ettiğini vurgulayan Hakkı Köylü: “FETÖ yapılanması yüzünden hakkı yenen, alınması gereken kurumlara alınmayan, zorla istifa ettirilen kişilerle alakalı bir düzenleme düşünülüyor. Ortada net bir çalışma yok. Ama netleştiği zaman kamuoyu ile paylaşılacaktır. İnsanlar mağdur oldu diye bir taraftan da hakkı ile sınavı kazananları da mağdur etmememiz gerekiyor. Bu ince bir çizgidir. Sınavı hakkı ile kazananların vebaline girmememiz gerekir. Sapla samanı ayırmamız gerekir. Bunun da en iyi şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Hukuki süreç detaylı çalışacak. Bu yapılanmanın içinde yer almayanların açığa alındılarsa korkmalarına gerek yok. Adalet yerini bulacak. Çiğ süt emenlerin karnı ağrısın. Yanlışlıklar, yanlış kararlar varsa düzeltilecek. Onların yaptığı gibi kimse en küçük derecede dahi olsa mağdur edilmeyecek. İlgili bakanlıklar tarafından oluşturulacak komisyonlar kendi iç soruşturmalarını en iyi şekilde yapacaktır” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT