Köylü, 'Paralel Yapı'ya Yardım Edenlerin Mal Varlıklarına El Konulacak'

Köylü, partisinin İl Başkanlığı tarafından Ünal Düğün Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

  • 589
Köylü, 'Paralel Yapı'ya Yardım Edenlerin Mal Varlıklarına El Konulacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


AK PARTİLİ KÖYLÜ: "KURBAN DERİLERİNİ VEYA FİTRELERİNİ PARALELCİLERE VERENLERİN MALLARINA EL KONULACAK"


TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, terör örgütü kapsamına alınan Fethullah Gülen cemaatine kurban derisi, sadaka ve fitre bile vermeleri durumunda herkesin alacağı cezanın yanında mal varlığına da el konulacağını söyledi.

Köylü, partisinin İl Başkanlığı tarafından Ünal Düğün Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da düzenlediği bir basın toplantısında ‘Paralel Yapı’ya yönelik ‘kim maddi yardım ederse mal varlığına el konulacak’ diye bir söz söylediğini ifade ederek, “Bu söz doğrudur, basın mensupları bunu doğru bir şekilde kamuoyuna aksettirmiştir. O toplantıda ne demiştim bir hatırlayalım. Türkiye’de paralel yapıya dair soruşturma devam ediyor. Bu soruşturma devam ettiği sürece bu yapıya yardım eden kim olursa olsun, nasıl yardım ederse etsin suçluya yardım etmiş sayılır. Herkesi uyarıyorum. Arkasından şöyle bir durum daha var. Bu örgüt normal bir suç örgütü olmayıp terör örgütüne dönüşecektir. Eğer böyle olursa bu takdirde yardım edenler terörü finansman sağlamanın karşılığındaki müeyyide ile karşılarlar. Alacağı cezanın yanında bütün mal varlıklarına el konulur” dedi.

Savcıların, "Bu örgüt terör örgütüdür" dediğini belirten Hakkı Köylü, “Devleti, rejimi yıkmaya yönelik bir örgüttür ve bu örgüt, terör örgütüdür şeklinde iddialarına bunu yazdılar. Bu açıklamamın ardından beni alaya alanlar, gayri ciddiye alanlar şunu iyi bilsinler ki, yardım eden kim olursa olsun, kurban derisi dahil, sadaka veya fitre dahil, bu örgüte kim yardım ederse mal varlığına el konulma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bilmiyorlarsa vatandaşlara bunu anlatmamız gerekiyor. Kastamonu’daki hiçbir vatandaşımızın, hiçbir hemşehrimizin böyle bir şeyle karşılaşmasını ben hiç kimseye tavsiye etmem, hiç beklemem de. Bizim için üzüntü verici olur. Ama herkesin de bunu bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti’nin yurtdışında oy oranının yapılan hesaplamalara göre yüzde 65-70 civarında olduğunu aktaran Hakkı Köylü, “HDP’nin biraz oyu bulunuyor. Diğer partilerin oy oranı, pek hesaba girmiyor” şeklinde konuştu.

Köylü, şöyle devam etti: “Yolda gelirken bir yere gittim ve bir lokantaya yemek yemeye girdim. Yemek yediğimiz yerde lokantacı bir şey söyledi. Lokantacı, ‘Bu HDP’ye barajı aştırmamız lazım. Eğer bunlar, barajı aşamazsa meclise giremezse Türkiye’de kan gövdeyi götürür diyorlar. Ne yapalım, yine şehitler mi gelsin, bu savaş yine mi başlasın, bundan korkuyoruz. Ne yapalım’ diye bana sordu. Artık kafası iyice karışmış. Son derece güçlü bir AK Parti sempatizanı olan birisi bunları söylüyorsa, HDP’ye oy verip de acaba barajı aştırsak mı diye düşünüyor. Bu şekilde olan başkaları da var. Bunu birileri aşılıyor. Birileri bunları empoze ediyor. Bu paralel yapının bir oyunudur. Türkiye’de bu oyunu şu anda oynamaya başladılar. HDP, barajı aşamazsa Türkiye’de kan gövdeyi götürür, savaş çıkar, PKK azar diyorlar. Hiçbir şey yapamaz. Aşmasın da barajı, elinden geleni ardına koymasınlar, görelim bakalım ne yapabilecekler. Bu iş, o kadar uzun boylu değil. Onlar aşacağız diye uğraşacaklar, bizde aştırmayacağız diye uğraşacağız. Bunu bildiklerine söyleyin ve anlatın.”

HDP’nin barajı aşabilmesi için 1 milyon oya ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Köylü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nereden bulacaklar 1 milyon oyu, Güneydoğu’dan ilave 100 bin oy alsa, Batı’dan aldı 150 bin oy, yurtdışında da 30 bin oy alsın, geriye kalan 700 bin oyu nereden alacak. Nasıl alacaklar. Bu işler o kadar kolay değil. Ama bizlere çok iş düşüyor. Çok çalışıp en ücra köşedeki vatandaşımıza kadar ulaşmamız gerekiyor. Herkesi dinleyip, sorunlarını çözeceğiz. Önce halkımızın gönlünü alacağız, eğer gönlünü alamazsak seçimde kazanamayız. Şimdiye kadar halkımızın gönlünü kazandık, bundan sonra da inşallah kazanacağız.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)