Köylü "Referandum tek adamlılığa yönelik değil"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 16 Nisan'dan yapılacak olan referandum öncesi Taşköprü ilçemizde mahalle muhtarları ve azalarının yanı sıra STK temsilcileri ile bir araya geldi.

  • 940
Köylü &quotReferandum tek adamlılığa yönelik değil"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetlerin sayarak bitmeyeceğini belirterek anayasanın hazırlanması noktasında da büyük emek sahibi olan Taşköprü’ye büyük hizmetleri bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün Taşköprülü STK temsilcileri ve mahalle muhtarları ile buluşmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Milletvekili Hakkı Köylü ise 16 Nisan referandumunun asla tek adamlılığa yönelik bir adım olmadığını belirterek “Sistemimizin adı başkanlık değil, yarı başkanlık değil, parlamenter sistem de değil. Parlamenter sistemlerde parlamento ağırlıklı ve Cumhurbaşkanının sembolik yetkileri vardır. Aslında Avrupa’nın pek çok ülkesinde parlamenter sistem var. Ama başlarında Kral var. Hollanda krallık, İngiltere krallık, Belçika, Norveç krallık. Onlardaki bu yetkide sembolik olduğu gibi bizdeki cumhurbaşkanlığı da sembolük. Cumhurbaşkanı hemen elindeki yetkileri kullanmaya kalktığı zaman hükümetle arasında sorun çıkıyor” dedi.

Ayrıca bu sisten koolisyonlarında önüne geçecektir. Geçmiş süreçlerde koalisyonlarla bir şey yapılamayacağını hep birlikte gördük. Son 15 yılda yapılanlar Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlardan kat kat fazla. Bu istikrardan kaynaklı. Yani her hükümet muhakkak birşeyler yapmak ister, çabalar, uğraşır. Fakat istikrar bittiyse yapacak bir şey yok maalesef. Koalisyonlarla da bir yere varılamaz. Bizim ülke olarak istikrara ihtiyacımız var. Koalisyonlarla bir yere varılamaz. Bu sistem koalisyonları ortadan kaldırıyor” dedi.

Programa Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Ak Parti İl Seçim İşleri Başkanı Mehdi Yenikomşuoğlu ve Ak Parti Taşköprü İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim, Taşköprü İlçe Teşkilatı Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimi Sivil Toplum Kuruluşları ile mahallle muhtarları, azaları ve STK temsilcileri katıldı.

Programın ardından Milletvekili Köylü, Başkan Arslan ve beraberindekilerle birlikte Şehit İlker Narin’in ailesini ve Taşköprü Şehit Aileleri Derneği Başkanı Bayram Şenel’i evinde ziyaret etti.

Özcan KEBELİ