Köylü'den Çözüm Süreci Değerlendirmesi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Hakkı Köylü, çözüm sürecisinin sonunda Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan halkı, devletin yanına çektiklerini söyledi.

  • 474
Köylü'den Çözüm Süreci Değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HAKKI KÖYLÜ; “ÇÖZÜM SÜRECİYLE HALKI, DEVLETİN YANINA ÇEKTİK”

Köylü, Memur-Sen Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen Memur-Sen Kastamonu Buluşması toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Hakkı Köylü, son günlerde herkesin kafasını terör meselesi ile çözüm sürecinin karıştırdığını ifade ederek, terör örgütleri ile ciddi mücadeleler yapıldığını ancak iç ve dış destekler nedeniyle terörün tam olarak bitirilemediğini savundu.

PKK terörünün, Türkiye’de 1980’li yılların ortalarında başladığını, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde baskınların, bombalamaların, adam öldürmelerin, yol kesmelerin devam ettiğini söyleyen Hakkı Köylü, “Benim Mardin’de görev yaptığım 1986-1988 yılları arasında PKK terör örgütü bir gece bir köyü bastı ve 30 kişiyi katletti. Bunlar arasında da bir bebek de vardı. Terör örgütü başındaki kişiye de bebek katili denmesinin sebebi de burada öldürülen bebektir. Bundan sonra devlet tüm imkânları ile özel hareket timleri ile jandarma timleri ile polislerle bu örgütün üzerine gitti. Bugüne kadar geldik. O günlerde söylenen 2 bin 500 kişi içeride, 2 bin 500 kişi dışarıda var. Devamlı operasyonlar yapılıyor. 5 yıl sona bakıyorsunuz sayı yine aynı değişen bir şey yok. 10 sene sonra yine aynı. Bir 10 sene daha geçiyor yine aynı. 2015 yılına geliyoruz sayı yine aynı. Bu arada 40 bin terörist öldürüldü. Yine sayıda bir azalma yok. Ne oluyor? Bir kaynak var. Ölenlerin yerine bir taraftan sürekli takviye ediliyor. Biz iyi de mücadele ediyoruz. Ama terör bitmedi. Bunun birkaç sebebi var. Bunlardan bir tanesi terörü finanse eden kaynaklar var içerde ve dışarıda terörü ve terörizmi destekleyen gruplar ülkeler var. İçerde yandaşlar var. Son yıllarda da gördük bir de ihanet şebekeleri var. Dünyada hiçbir ülke teröristleri öldürerek bitirememiş. Bir yerde anlaşmaya varmış ve anlaşmayla terörü bitirebilmiş” dedi.

Terör örgütünün başındaki kişinin örgütün silahı bırakması gerektiğini, silahla mücadele devrinin kapandığını, artık anlaşma ile bu işlerin çözülmesi gerektiğini kendilerine ilettiğini belirten Köylü, “Terör örgütü yandaşları olan parti mensupları da bunu gündeme getirdi. Bu parti ile varılan diyalog sonucu böyle bir anlaşmaya varıldı. Terör örgütü silahı bırakacak ve dışarı çekilecek denildi. Bunu yapmak zorundaydık. Denemek zorundaydık. Terörle mücadele o kadar basit değil. Ülkenin kaynaklarını eritiyoruz çok büyük kaynak sarf ediyoruz. Hem de şehitler veriyoruz. Artık şehit vermeden bu işi bitirelim istedik. Ve böyle bir çözüm sürecine giriştik. Bir terörist öldürdüğümüz zaman devlete 10 tane düşman kazandırıyoruz. Akrabaları, eşi dostu devlete düşman oluyor.10 bin terörist öldürdüğünüzde 100 bin düşman kazanıyorsunuz. Bunların bir kısmı eline silah alıp dağa çıkıyor. Bir kısmı yanlış olan partini saflarına geçiyor, bir kısmı en azından devlete karşı bir kinle yoluna devam ediyor. Yani biz devletin düşmanlarını sürekli çoğaltıyoruz. Bunu da önlememiz lazım. İşte bundan dolayı da biz bir çözüm sürecine girelim, düşmanı daha da çoğaltmayalım, daha doğru bir yol bulalım istedik. Sonuçta peki nereye vardık? Bu da çok eleştiri konusu çözüm süreci hiçbir işe yaramadı. Onu söyleyeyim. Çözüm sürecinden tam istediğimiz sonucu alamadık. Terör örgütü yurtdışına çıkmadı. Çıksa da bir kıymeti yok. Silahları bırakmadı. Muhafaza etti. Bunda da istediğimiz olmadı. Ama biz başka bir şey kazandık. Bizim çözüm sürecinden en çok kazanmak istediğimiz ve beklediğimiz şey bölgenin halkının terörden uzaklaştırıp devletin yanına çekmekti. Biz bunu başardık. Bunu kazandığımızın işareti nedir? Geçtiğimiz 2 aydan beri Güneydoğuda birçok ilçede mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Polis asker gidiyor evleri tek tek arıyor mühimmat, teçhizat ne varsa topluyor, karşı koyan teröristleri öldürüyor. Teslim olanları tutukluyor. Bu şekilde bin 500’e yakın terörist tutuklandı. Halktan hiç itiraz eden sokağa çıkan olmadı. Daha önce olsaydı sokaklar yanardı. Yüzlerce kişi sokaklara dökülürdü. Sıkıyönetim zamanında dahi halk sokağa çıkma yasağına bu kadar uymamıştır. Halk artık terörden bezdi onları yanında görmekten, onlarla beraber olmaktan usandı. Devletin yanında yer aldı. Evlerinden dışarı çıkmadılar. Cenazeleri dahi 3 gün yanlarında beklettiler. Terör örgütüne sırtını dayayan partililerin yetkileri, o bölgede halkını sokağa çıkmaya teşvik ettiler. Boş durmadılar. Bunu televizyondan açıkça söyleyemediler ama gidip tek tek insanları tahrik ettiler. Kimse çıkmıyor baktılar. Kendileri yürümeye kalkıştılar ama cevap bulamadılar. Halkı devletin yanına çektik. Biz bunu başardık. Halkı yanınıza alamazsanız terörü bitirmeniz mümkün değil” diye konuştu.

Herkesin dilinde ülkede bir bölünme olduğu yönünde olduğuna dikkat çeken Köylü, “O bölgenin insanı bunu isterse kimse engel olamaz. Topla tüfekle binleri, on binleri, yüz binleri etkisiz hale getirecek halimiz yok. Saddam gibi insanları uçakla bombalayacak halimiz yok. Biz bunu yapamayız bize yakışmaz zaten. Ama o bölgenin insanı devletin yanında yer aldı, Teröre karşı çıktı, bölünmeyi aklına getirmedi. Biz bundan dolayı başarılı olduk. 22 Temmuz”da yeniden terörü hortlattılar. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti tüm gücü ile terör örgütünün üzerine gitti. Ve terörle muazzam bir mücadele var. Yapılamayan tarzda şiddetli bir mücadele var. 2bin 500 kişiye yakın terörist öldürüldü Bin 500 yakını tutuklandı. Ve bu her gün devam ediyor. Bitinceye kadar devam edecek. Kimse artık umutlanmasın. Terörle mücadeleden geri dönüş yok. Terörü destekleyen siyasi partide umutlanmasın” şeklinde konuştu.

Terörle mücadeleden etkili sonuç alınmasının nedeninin devletin kendi imkanlarını kullanması olduğuna işaret eden Hakkı Köylü, şöyle konuştu: “Biz yıllarca dağları uçaklarla bombaladık. İnsansız hava araçları kullandık. İnsansız hava aracınızın İsrail’den, helikopteri Amerika’dan aldık. Uyduyu başka bir ülkeden aldık. İstihbaratı Amerika’dan aldık. Bize gelen istihbaratlar yanlıştı. İnsansız hava uçaklarına görüntü gelene kadar teröristlere haber veriyorlar, teröristler saklanıyorlardı. Dağlara attığımız bombalar dağların üzerinde patlıyor, içerdekine bir şey yapmıyor. Ama şimdi akıllı bombalar ürettik. Mağaranın ağzında giriyor ve içerde hiçbir şey bırakmıyor. İnsansız hava uçaklarını biz ürettik. Helikopterleri biz ürettik. Uydu kendimizin uydusu. 2023’de hedeflerimiz kendi savaş uçağımızı kendimiz yapacağız. Türk Savaş Uçakları gökyüzünde uçacak. Çıkarma gemisini denize indirdik. Tüm silahları kendimiz yapıyoruz artık. İhraçta yapıyoruz. Pazar paylarını elinden almaya başladık.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)