KSK bildiğiniz gibi!

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'KSK bildiğiniz gibi!'

  • 2581
KSK bildiğiniz gibi!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, 1461 Trabzon FK'ye 4-2 yenildi.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "İki deplasman maçı sonrası sahasına kavuşan KSK ne yazık ki önceki kalabalık seyircisine kavuşamadı. Fethiyespor mağlubiyeti ve Balıkesir beraberliği taraftarda umut ışıklarını söndürmüştü.

Haksız da değillerdi.

Bugünkü maçı izleselerdi sanırım bir sonraki maça gelip stres yüklenerek gitmemek için o zaman gelmezlerdi! Protokol zevatları bile 70. dakikadan sonra ayrıldılar!

Maçın önemli dakikalarını anlatalım diyeceğim ama önemli dakikalar denecek pozisyonlar yok. Çünkü oyuncuların her biri kendine oynuyor, egolarını tatmin ediyor. Onu da pek başardıkları söylenemez!

Notlarıma baktığımda ilk yarıda dişe dokunur bir pozisyonumuz yok. Savunma aksamakta, hata yapmakta, ciddi bir uyum sorunu görünüyor.

Kişiler üzerinden bahsetmeyeceğim ama oynamayan kalecimiz Eray gerçekten yokluğunu hissettirdiği kadar, bir kalecinin ne kadar önemli olduğunu da görünür kıldı.

Kendi evimizde hep rakibin ataklarını önlemekle vakitlerimiz geçti. Bundan önceki maçlarda olduğu gibi. Öyle ki; hücuma kalktığımız 28. dakikada rakibe ceza alanlarında topu kaptırdığımızda kontrataka kalkan Trabzon takım 6 kişi ile hücuma katıldı. Bizde kalabalık bir hücum versiyonunu göremiyoruz!

Sıradan bir hücum, sıradan bir şut ve kalecimizin topa hamlesi sırasında kayması 32. dakikada kalemizde gol oldu. Bu oyunla beraberliği bile kurtaramayız düşüncesi hakimken, 37. dakikada kombine ve yardımlaşmanın örneğini gösteren bir atakla ikinci gollerini atan Trabzon takımı rahatladı, bizde ise kenarda Levent hoca ömründen günler kaybetti!

İkinci yarı daha da demorolize bir takım haline geldik. Öyle ki; 51. dakikada Trabzon’un 20 nolu oyuncusu Kerem, sağdan ceza alanımıza yapılan ortayı sırtı kaleye dönük halde göğsü ile stop etti, önüne aldı, döndü ve yerden vuruşla 3. golü attı. Yanında bizden 3 oyuncu ve kalecimiz olmasına rağmen! Bu pozisyon savunmamızın ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor.

Bu saatten sonra da artık seyirci için ‘bitse de gitsek’ halleri başladı.

Futbol mücadeleden çıktı, Trabzon üst üste hücumlar yapıyor, biz ise mani olmaya çalışır hale geliyorduk. Uzun kontra toplarla çıkmak zorunda kaldık ama o da rakip kalede çoklu hücuma dönüşemiyordu.

70. dakikaya geldiğimizde Trabzon rahat hareketlerle ceza alanımıza girdi, kaleci ile karşı karşıya kalan oyuncu topu basit aşırtma ile kalecinin sağından filelere gönderdi. Skor 0-4 olmuştu.

Oyun tamamen koptu, Trabzon açısından galibiyet garanti halleri ile oynamaya başladılar. Seyircilerin bir kısmı da sahayı terk etmeye başladı.

72. dakikada uzun topa koşan Burak sağdan ortaladı, boşta kale önünde Ergin şık kafa vuruşu ile gölümüzü attı. Uzatma dakikalarına girdiğimiz sırada rakip kaleye atılan şuta kaleci elle müdahale ederken kaçırdı ve Ergin, önüne düşen topa iyi vurdu, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Maç da 2-4 yenilgimizle bitti.

Genelde baktığımızda, devre arasında alınan oyunculardan yeterli faydayı sağladığımız söylenemez. Takım oyunu maalesef yok. Futbolda ‘topsuz oyun’ diye bir kavram var ama uygulayan oyuncu yok. Koşmaktan ziyade yürüyerek futbol oynanamayacağını öğrenecekler. Bu takım onursal başkan Cengiz Aygün’ün dediği gibi şampiyonluğa oynayacaksa, inanın bu takımdan ‘Garanti oynar’ diyebileceğimiz oyuncu sayısı 3-5 i geçmez! Öyle olunca yine ve yeniden transfer başlayacak demektir. O da bütçeye bağlı. Levent Hocanın hafta içinde verdiği demeçte tüm transferlerin ve devre arasında alınan oyuncuların isabetli yerler için olmadığını söylemesi düşündürücüdür. Demek ki; transfer akılcı ve bilen kişilerle yapılmalıdır. Bana göre, Türkiye liglerinde oyuncu ve hoca konusunda uzman sayılan ve piyasayı en iyi bilen, önceden de başkanlık yapan Erkan Özcan’dan faydalanabilinir diye düşünüyorum.

Bu sezon, istesek de düşmeyiz ama benim umudum olan play-off gruplarına da kalmamız mümkün değil. Hedef, önümüzdeki yılın takım planlanmasına kalmıştır artık.

KASTAMONU GÜCÜ KADIN FUTBOL TARİH YAZDI

İlimizi kadınlar 2. liginde temsil eden Kastamonu Gücü kadın futbol takımımız ligdeki ikinci, deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Geçen hafta deplasmanda iddialı Düzce kadın futbol takımını Düzce’de 3-1 yenen Çatalca Belediye spor kadın takımına konuk olan kızlarımız, futbol sahada oynanır özdeyişini ispat edercesine sahadan 2-1 galip ayrılarak iki de iki yaptılar ve Kastamonu adına gurur verdiler.

Çatalca Belediye spor bu sene kadın futboluna yatırım yapmış, iddialı ve deplasmanda ilk maçını da kazanınca kağıt üzerinde favori görünüyordu. Üstelik ilk maçta 6 as oyuncunun sakatlığını yaşayan Kastamonu Gücü için çok zor bir deplasman idi.

Kızlarımız tüm eksiklik ve zorluğa rağmen müthiş mücadele ve başarı örneği verdiler. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum."