KÜ'den Suriyeli Türkmenlere Yardım

Kastamonu Üniversitesi, Suriye Türkmenlerine yardım götürecek olan yardım TIR'ı yola çıktı.

  • 407
KÜ'den Suriyeli Türkmenlere Yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi’nin başlatmış olduğu Suriye Türkmenlerine yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Üniversitenin Kuzeykent Kampüsünden yola çıktı.
Yola çıkan yardım aracını uğurlamaya Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektör Aydın, “Suriye’de zulme, katliama maruz kalan Türkmen kardeşlerimize götürülmek üzere yola çıkan bu yardım aracımız, inşallah bir nebze de olsa oradaki kardeşlerimize faydalı olur. Suriye’de yaşanan zulüm Türkmenleri etkiledi. Soydaşlarımıza, kardeşlerimize biz de bir nebze olsun yardım gönderebiliriz diye düşündük. Bu konuda değerli gayretlerinden dolayı başta üniversitemiz personeli olmak üzere, üniversitemiz öğrencilerine, Abana Belediyesine, Kastamonu Eczacılar Odasına, Kuzey İzcilik Gençlik Ve Spor Merkezine, İstanbul Cafe’ye, Şekerci Market’e çok teşekkür ediyoruz. Yardım aracımızın kazasız belasız, yerine ulaşmasını temenni ediyoruz. İnşallah Suriye’de ki Türkmen kardeşlerimizin dertlerine bir nebze olsun deva olabilirsek ne mutlu bize. İnşallah bu zulüm bir an önce biter. Allah yardımcıları olsun. Yolunuz açık olsun” dedi.
Konuşmanın ardından yardım aracı, Suriye Türkmenlerine gitmek üzere yola çıktı.

(İHA)