Küçükşabanoğlu'ndan KÜ Öğrencilerine Konferans

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'nda konferans gerçekleştirdi.

  • 465
Küçükşabanoğlu'ndan KÜ Öğrencilerine Konferans
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin daveti üzerine  Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda “Gençlerde Girişimcilik, Sivil Toplum Kuruluşları ve Gençlik” Konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Küçükşabanoğlu’nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve KASGEG 2.yıl tanıtım videosunun ardından başlayan konferansta Zafer Küçükşabanoğlu organizasyon, reklam ve halkla ilişkiler konusundaki tecrübelerini de öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin katılımı ile interaktif bir şekilde geçen konferansta Küçükşabanoğlu girişimciliğin en önemli özelliğinin cesaret olduğunu vurguladı. “Hayatta ne iş yaparsanız yapın başarınızın en önemli unsurlarından birisi de ikna kabiliyetiniz olacaktır” diyen Küçükşabanoğlu, girişimcilikte kararlılık, kendine güven, sabır ve biraz da şansın önemli olduğuna değindi.

Sivil toplum üyeliğinin önemine de değinen Küçükşabanoğlu, öğrencilere “CV’nizde bir sivil toplum üyeliğiniz mutlaka olsun ama üye olduğunuz bu sivil toplum kuruluşu tarafsız bir sivil toplum kuruluşu olsun” dedi. Dernek olarak kendilerinin tarafsız bir sivil toplum kuruluşu olarak pek çok başarıya imza attıklarını ifade eden Küçükşabanoğlu konuşmasını şöyle sürdü: “Tarafsız olursanız, tamamen Kastamonu yararına çalışırsanız ve kararlı bir şekilde pes etmeden devam ederseniz tüm isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Benim ve ekibimin gerçekleştirdiğimiz en önemli hayallerimizden biri de bu anlamda ikinci bir havayolu şirketi olarak Pegasus’un Kastamonu’ya seferler düzenlemesi oldu.”

Öğrencilere başarılı olmuş isimlerin hayatlarından da örnekler sunan Küçükşabanoğlu, gençlere, “Doğuştan kaybettiğinize inanmayın,kendinize güvenin neden gelecekte  siz de bu başarılı isimlerden biri gibi olmayasınız. İleride nerede olmak istiyorsanız onun hayalini kurun. Göreceksiniz ki kurduğunuz hayale inanırsanız bir gün ayağına kadar gelecek” dedi. En kısa zamanda Kastamonu Üniversitesi öğrencileri için KASGEG Akademi'yi kuracaklarını dile getiren Küçükşabanoğlu, ''Üniversitesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra hayata başarılı bir giriş yapmaları adına KASGEG Akademi'yi kurup onların Türkiye'de rol model olmuş şirketlerde stajlarını ayarlayıp, önemli konferanslara katılımlarını sağlayacağız. Aynı zamanda iş hayatlarında da gerekli yönlendirmeyi yapacağız. Kısacası KASGEG Akademi öğrencilere gönüllü danışmanlık yapacak bir yapı olacak'' dedi.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği  konferans sonunda Küçüşabanoğlu öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Konferans bitiminde  KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu’na Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Zübeyde Süllü tarafından plaket takdim edildi.

(KG)