Bozkurt'ta 'dipsiz göl şelalesi' tanıtılacak

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde doğal güzelliğiyle dikkat çeken ve az kişi tarafından bilinen "dipsiz göl şelalesi" tanıtılacak.

  • 2266
Bozkurt'ta 'dipsiz göl şelalesi' tanıtılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Program yapımcısı Adem Salcıoğlu yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Yaşarlı köyündeki şelalenin doğal güzelliğini görüntülediklerini söyledi.

Varlığı çok az kişi tarafından bilinen doğal güzelliği kayıt altına almaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Salcıoğlu, "2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu, keşfedilmemiş doğal güzellikleriyle tam bir yeryüzü cenneti. Bizler de bu güzelliklerin keşfedilmesi ve gün yüzüne çıkarılması için gezi programı hazırlıyoruz. Bozkurt'ta da 20-30 sene yalnızca köy sakinlerinin bildiği bu şelaleyi keşfetmek bizleri heyecanlandırdı." diye konuştu.

Salcıoğlu, şelaleye ulaşmak için orman yolunu kullandıklarını, zorlu güzergahlardan geçerek 1 saatte alana ulaştıklarını belirtti.

Kastamonu'da keşfedilmeyi bekleyen birçok doğal güzellik olduğuna işaret eden Salcıoğlu, şunları kaydetti:

"Varlığını duyduğumuzda dipsiz göl şelalesi bizleri çok mutlu etmişti. Bundan yaklaşık 20-30 sene önce, serinlemek için buraya gelen köy sakinlerinden Hasan Kaba’nın aracılığıyla bu güzelliği gün yüzüne çıkartma fırsatı bulduk. Şelalede çekimler yaparak, güzel bir gösterim hazırladık. Yeni sezonda Karadeniz TV'de izleyicisiyle buluşturacağımız Rota 37 adlı programımızda bu doğal güzelliklere de yer vermekten büyük mutluluk duyacağız."