Çocukların her halini çocuklar çizdi

Resim öğretmeni Arzu Şensoy: "Mutlu çocuklar, ağlayan çocuklar, fakir çocuklar ve savaş çocukları var. Bütün bunları yine çocuklar anlatsın istedik" dedi.

  • 1227
Çocukların her halini çocuklar çizdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, çocukların mutluluğu, acısı, hüznü ve umudunun anlatıldığı resim sergisi açıldı.

Abana İnönü Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan resim sergisi kentteki bir AVM'de açıldı. Öğrenciler tarafından çocukların mutluluğu, hüznü, acısı, sevinci ve umudunun tuvale yansıtılmaya çalışıldığı resim sergisi, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Resim öğretmeni Arzu Şensoy yaptığı açıklamada, yetenekli öğrenciler tarafından hazırlanan resimlerin birbirinden güzel olduğunu söyledi.

Sergide çocukların her halinin yer aldığını anlatan Şensoy, şöyle devam etti:

"Özellikle çocuklarımız çocukların her halini kendileri yansıtsın istedik. Burada her ırk, her sınıftan ve her psikolojiden çocuk var. Mutlu çocuklar, ağlayan çocuklar, fakir çocuklar ve savaş çocukları var. Bütün bunları yine çocuklar anlatsın istedik. Çocukları çocuklar anlatsın istedik ve güzel bir sergi oldu."

Serginin 2 gün açık kalacağını belirten Şensoy, "55 resmin yer alacağı sergimizi 23 Nisan'da açmamızın bir diğer nedeni de çocuk bayramında çocukları anlatma isteğimiz. Çocuklara, bütün çocukların fark gözetmeden arkadaş olduğunu vurgulamak istiyoruz." dedi.

Sergide resmi yer alan 11. sınıf öğrencisi Hilal Saka ise şunları dile getirdi:

"Konumuz 23 Nisan ve çocuklardı. İnternette baktığımda siyahi bu çocuğun fotoğrafını gördüm. Afrika ülkelerinden bir çocuk olduğunu düşünüyorum. İki dişi kırıktı ama gülüşü ve gözlerindeki umuduyla beni etkiledi. O nedenle onun bu halini çizmek istedim. İki dişinin kırık olmasına rağmen o içten gülüşü ve gözlerindeki umudu herkese göstermek için bu resmi çizdim." diye konuştu.

Resim sergisi açılışına Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Abana İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Yeğin, Abana İnönü Anadolu Lisesi Okul Müdürü Recep Atak, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.