Cumhurbaşkanına sevgisi karikatüre ilgisini artırdı

Kastamonu'da 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çizdiği karikatürlerle dikkati çeken ve eserleri farklı illerde sergilenen üniversite öğrencisi Furkan Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tavsiyesi ile karikatürde kendisini geliştirdi.

  • 1455
Cumhurbaşkanına sevgisi karikatüre ilgisini artırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çizdiği karikatürlerle dikkati çeken ve eserleri farklı illerde sergilenen üniversite öğrencisi Furkan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi ile karikatürde kendisini geliştirdi.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şişmek, 9 yaşında başladığı karikatür çizimlerini bir kitapta toplamanın yanı sıra açtığı sergilerle sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Karikatürlerinde güncel olaylara yer veren Şimşek, sıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karikatürlerini de çiziyor.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karikatüre ilgisinin ilkokul üçüncü sınıfta, gazetelerdeki karikatürlerle başladığını belirtti.

İlk çizdiği karikatürlerin gazetelerde yayımlandığını, bunun da kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Şimşek, zamanla güncel olayları takip etmeye ve bunları karikatürlerine yansıtmaya başladığını dile getirdi.

Karikatürle ilgili kurs da aldığını anlatan Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisinin ve onun tavsiyesinin karikatüre ilgisini daha da artırdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk karikatürünü 18 Mayıs 2011'de hediye ettiğini söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çorum mitingine geldi. İlk görüşmem orada oldu. Karikatür portresini gördüğünde 'Bu ben miyim?' dedi. 'Evet sizsiniz.' dedim. Beğendi ve güldü. Güncel olayları takip etmemi beğendi. Bunları ilerletmem için tavsiyelerde bulundu. Bana daha çok şevk geldi, ilgim arttı. Çünkü bir cumhurbaşkanı, bir başbakanla görüşüyorsunuz. Anlıyorsunuz ki karikatüre değer veriliyor. Ben de buna inanarak karikatür çizmeye devam ettim. Hala da çiziyorum. 2011'de görüştükten sonra Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgim daha da arttı. "

Memleketi Çorum'dan Kastamonu'ya üniversite öğrenimi için geldiğine işaret eden Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2017 yılının 22 Mart'ında referandum çalışmaları münasebetiyle Kastamonu'ya mitinge geldi. Ben bu sefer de yağlı boya tablosunu yaptım. Cumhurbaşkanımız bunu da beğendi. 2011'deki fotoğrafımızı gösterdim. 'Bu sen misin? Büyümüşsün' dedi. Cumhurbaşkanımıza 2017 yılının kasım ayında Ankara'da tekrar karikatür hediye ettim." diye konuştu.

Karikatürlerini 81 ilde sergilemek istiyor

Şimşek, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 40'a yakın karikatürünün olduğunu ve bunların birçok ilde sergilendiğini belirtti.

Karikatürlerini 81 ilin tamamında sergilemek istediğini ifade eden Şimşek, "15 Temmuz bizim için çok kötü bir gün. İkinci Kurtuluş Savaşı diyebiliriz. Cumhurbaşkanımız, zalimin karşısında, mazlumun yanında. Kudüs meselesindeki kırmızı çizgisini de gördük. Bunu da karikatürlerime yansıttım. Allah onun yolunu açık eylesin. Türkiye son kale, Recep Tayyip Erdoğan son umudumuz." sözlerine yer verdi.