İbn-i Sina için 1001 camide okunan hatimlerin duası yapıldı

Kastamonu'da, İbn-i Sina'nın doğumunun 1037'nci yılı dolayısıyla dünyadaki 200 ülkedeki 1001 camide okunan hatimlerin duası yapıldı.

  • 378
İbn-i Sina için 1001 camide okunan hatimlerin duası yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı (TÜKOV), Türkiye Hollanda Sağlık Vakfı ve Moral Vakfı ortaklığında Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Ahilik töreni düzenlendi.

Ahilik kültürü ile ilgili canlandırmanın yapıldığı etkinlikte İbn-i Sina için 1001 camide okunan hatimlerin duası da yapıldı.

TÜKOV Başkanı Şahin Çokyaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildiğini hatırlattı.

Çokyaman, 200 ülkeye hatim okunması için deklarasyon verdikleri belirterek, "İbn-i Sina'yı 1037'nci doğum yılında 1001 hatimle andık. Hatimler dün akşam itibarıyla tamamlandı." dedi.

Türkiye Hollanda Sağlık Vakfı Başkanı Kemal Aydın ise, 1001 hatmi UNESCO'ya somut olmayan kültürel miras olarak sunacaklarını anlatarak, "Bu zamana kadar vakıf kurmuş kadınlar, evlat yetiştirmiş anneler, bilim adamları, din adamları, vakıf sahiplerine dua edilecek. Hatimler onlara gönderilecek. Gelecek sene inşallah yüzlerce vakfı burada göreceksiniz." diye konuştu.