ICOMOS, Kastamonu'da toplantı düzenleyecek

1965 yılında Dünyadaki koruma uzmanlarını bir araya getirerek, bir mesleki diyalog ve fikir alışverişi forumu oluşturmak, Mimarlık mirasının koruma ilke, teknik ve siyasetleri üzerine bilgi toplamak, değerlendirmek ve yaymak amacıyla Varşova'da kurulan ICOMOS (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi), Kastamonu'da toplantı düzenleyecek.

  • 379
ICOMOS, Kastamonu'da toplantı düzenleyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

110’dan fazla ülkede kurulmuş ulusal komiteleri ve 7 bin 500’ü aşkın üyesi ve 29 Bilimsel Komitesi bulunan ICOMOS’un 2014 Genel Kurulunda ISCEAH (Toprak Mimari Miras), IIWC (Ahşap), CIAV (Geleneksel Mimari), ICORP (Risklere Hazırlık), ISCARSAH (Mimari Mirasın Yapısal Analiz ve Restorasyonu), CIVVIH (Tarihi Şehir ve Köyler), ISCES (Enerji ve Sürdürebilirlik), ISCS (Taş), ve CIPA (Dokümantasyon) Bilim Komiteleri Kastamonu’da ortak bir bilimsel toplantı yapmaya kararlaştırdı. Konusu Ahşap yapıların deprem dayanımı olarak belirlenen bu bilimsel toplantının Türkiye’de yapılması önerildi. Toplantıyı yürüten ICOMOS ISCARSAH-Türkiye Bilim Komitesi, toplantıyı tarihi ahşap mimarisi bakımından zengin olan Kastamonu’da yapmaya karar verdi. Toplantı, Kastamonu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşmek. Toplantıya, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fransa Polonya, Romanya, Türkiye ve Yunanistan’dan bilim insanları katılacak.

Kastamonu’ya gelmesi beklenilen heyet, ilk gün şehir gezisi yaparak Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti. 10 Temmuz Salı günü ise Kastamonu Belediyesi Hizmet binasında saat 14.00’da toplantının açılışı gerçekleştirilecek. Cuma gününe kadar sürecek olan toplantıda birçok konu ele alınacak. Cuma günü ise saat 17.00’da toplantının kapanışı yapılacak.