Kastamonu Belediyesi, İzmir'de Fuara Katıldı

Kastamonu Belediyesi, İzmir Kültür Park'ta düzenlenen 2013 Travel Türkiye Turizm Tanıtım Fuarı'na katıldı.

  • 662
Kastamonu Belediyesi, İzmir'de Fuara Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi, İzmir Kültür Park'ta düzenlenen 2013 Travel Türkiye Turizm Tanıtım Fuarı'na katıldı.

Kastamonu Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan ve stant yetkilisi olarak Basın Yayın Halkla İlişkiler Görevlisi Hasan Kafşakoğlu katıldı.

Merhum Kırımlı Ressam Ramiz Netovkin tarafından yapılan ahşap görünümlü Kastamonu resimleriyle süslü belediye standı, fuara gelen ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Fuarın ilk gününde İzmir Kastamonulular Derneği tarafından dernek yöneticileri ile birlikte fuara katılan Kastamonululara Kültür Park Ada Restoran’da bir akşam yemeği verildi. Yemekte Dernek Başkanı Av. Kemal Balcıoğlu, fuara katılımlarından dolayı Kastamonu Belediyesine teşekkür etti. Ardından Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, kendilerine Kastamonu’nun tanıtımı için sağlanan imkanlara teşekkür ederek, Kastamonu’nun tarihinden ve kültüründen bahsetti.

Başkan Vekili Sayan, TÜİK kayıtlarına göre adrese dayalı sistemde İzmir’de yaşayan Kastamonulu sayısının 7 bin 597 kişi olduğunu hatırlatarak, “Bunların dışında Bursa’da 5 bin 292, İstanbul’da 546 bin 989, Kastamonu’da ise 313 bin 636 olmak üzere ülke genelinde toplam 1 milyon 23 bin 544 Kastamonulu yayıyor” dedi.

BELEDİYE STANDI İLGİ YOĞUN OLDU

İzmir 2013 Travel Türkiye Turizm Tanıtım Fuarına gelen ziyaretçiler, Kastamonu Belediyesinin standına büyük ilgi gösterdi. Fuar boyunca Kastamonu Belediyesi, yaklaşık 3 bin adet Kastamonu Gezi Rehberi, 3 bin adet Fotoğrafçıların Gözüyle Kastamonu Albümü, 3 bin adetten fazla Kastamonu’nun tanıtım CD’si ve Kastamonu ile ilgili çok sayıda çeşitli kitaplar ve materyaller dağıttı. Bunun haricinde standı ziyarete gelen misafirlere tanıtım amaçlı yöresel taş baskılı sehpa örtüleri ve el dokumaları verildi. Yine Standı ziyaret eden konuklara sıcak soğuk içecekler kuru pasta ve 5 bin adet tekli çekme helva dağıtılarak gelen ziyaretçilerin memnuniyeti sağlandı.