Kastamonu Belediyesi'ne "Süreklilik Ödülü"

TKB Özendirme Yarışması'nda Kastamonu Belediyesi'ne "Süreklilik Ödülü" verildi.

  • 611
Kastamonu Belediyesi'ne &quotSüreklilik Ödülü"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Kentler Birliği'nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nın sonuçları belli oldu.

Bu sene 16.'sı düzenlenen yarışmada Kastamonu Belediyesi, Hüma Hatun, Şeyhoğlu, Aktekke Konakları Restorasyonları ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi ile Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü.

Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülü'nün yanı sıra Proje, Uygulama, Süreklilik ve Başarı kategorilerinde de proje ve uygulamaların değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 16 Kasım Perşembe günü Antalya Expo Center'da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı'nda gerçekleştirilecek.

69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB'nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı ödülü verildi.

Kastamonu Belediyesi, Hüma Hatun,  Şeyhoğlu, Aktekke Konakları Restorasyonlarının ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesinin Kastamonu Kalesi altındaki koruma bandının içinde devam eden koruma çalışmaları ve geçen yıllarda ortaya konulan uzun soluklu koruma programında gözle görülür ölçüde yol katetmiş olması nedeniyle, "Süreklilik Ödülü"ne almaya hak kazandı.

Fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak. ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve TKB'nin desteğiyle düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı'nın bu yılki ana teması ise "Geleneksel Çarşılarda Koruma" TKB üyesi belediyeler, bu temaya uygun stantlarıyla da fuara katılacak.

Haber Merkezi