Kastamonu'da hologram merkezi açıldı

KASGEG Genel Başkanı Küçükşabanoğlu "Türkiye'nin ilk ve tek hologram merkezini Kastamonu'ya kazandırıyoruz. Dünya da Türkiye de değişiyor. Şehirlerin bu değişime ayak uydurması lazım" dedi.

  • 1530
Kastamonu'da hologram merkezi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, "Türkiye'nin ilk ve tek hologram merkezini Kastamonu'ya kazandırıyoruz. Dünya da Türkiye de değişiyor. Şehirlerin bu değişime ayak uydurması lazım." dedi.

Küçükşabanoğlu, Türkiye'nin ilk ve tek şehir hologram merkezi olma özelliği taşıyan "Kastamonu Hologram Merkezi"nin açılışı dolayısıyla bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, merkezlerinde 7 ayrı hologram bulunduğu söyledi.

Hologram sayesinde Kastamonu'nun tarihi ve kültürel mekanlarının yanı sıra yöresel yemeklerinin de tanıtıldığına işaret eden Küçükşabanoğlu, merkezde Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan Alparslan'ın hologramlarının de yer aldığını anlattı.

Teknolojinin her geçen gün geliştiğini dile getiren Küçükşabanoğlu, "Türkiye'nin ilk ve tek hologram merkezini Kastamonu'ya kazandırıyoruz. Dünya da Türkiye de değişiyor. Şehirlerin bu değişime ayak uydurması lazım. Kastamonu'nun değişim atağında ön sıraları çekmesi lazım." ifadesini kullandı.

Hologram merkezinin açılmasından dolayı gururlu olduğunu aktaran Küçükşabanoğlu, şöyle devam etti:

"Memleketimize 20-30 yıl sonra bile modası geçerli olacak bir merkezi kazandırmış olduk. Kastamonu artık kabuğunu kırsın, değişim başlasın diye bunu yapıyoruz. Merkezimizin Kastamonu'nun tanıtımına çok büyük katkısı olacak. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler Kastamonu'yu ileri teknolojiyle tanışmış ve Türkiye'de olmayan bir merkezi görmüş olacaklar. Kastamonu'nun tanıtımı anlamında çok güzel bir merkez olduğunu düşünüyorum."

Küçükşübanoğlu, merkezdeki hologramların sık sık değiştirilerek vatandaşların sürekli ziyaret etmesinin sağlanacağını belirterek, "Birçok ille görüşüyoruz. Hologram merkezi başka illere de yaygınlaşsın istiyoruz. Merkezimizi gezen gençlerin teknolojiye ilgileri artacak. Bazı hologramlarımızda İngilizce tanıtım da var." diye konuştu.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Dijitalleşme ve Sanayi 4.0 Komisyonu Başkanı Murat Günenç de 2013 yılından itibaren hologram teknolojisi alanında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Hologram merkezini Kastamonu'ya kazandırmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Günenç, "Çocukların hayal kurmasını sağlayacak, gelecekle ilgili heyecanlandıracak, belki meslek seçmesini sağlayacak bir yatırım yaptık. Biz bu yatırımı önce kendi ülkemize kazandıralım istedik. Kastamonu bunun için biçilmez kaftandı. Kastamonu, dışarıdan gelen birisi için hayranlık uyandıracak güzelliklere sahip." dedi.

Toplantının ardından hologram merkezi, basın mensuplarına tanıtıldı.