Kastamonu, İzmir'de Fuarın Gözdesi Oldu

İzmir Travel Turkey Fuarında stant açan Kastamonu Belediyesi, 4 gün boyunca dünyayla buluşurken, bu önemli fuarın da gözdesi oldu.

  • 732
Kastamonu, İzmir'de Fuarın Gözdesi Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU, İZMİR’DE FUARIN GÖZDESİ OLDU

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - İzmir Travel Turkey Fuarında stant açan Kastamonu Belediyesi, 4 gün boyunca dünyayla buluşurken, bu önemli fuarın da gözdesi oldu. 

İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar’ında Kastamonu standı da yer aldı. Kastamonu Belediyesi ile birlikte stantta yer alan Kastamonu’nun yöresel ürünlerinden oluşan lezzetlerle tanıtım broşürleri yer aldı. Türk turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı”, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle 8. kez kapılarını açıldı.

Her yıl fuara katılarak büyük beğeni toplayan Kastamonu Belediyesi standı, bu yılda fuara damgasını vurarak ziyaretçilerin durak yeri olmayı başardı.

4 gün boyunca açık kalacak Fuar’da yerel ürünlerin tanıtımını yapan Kastamonu Belediyesi, ayrıca hazırladığı şehrin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan tanıtım broşürleri ve CD’ler dağıttı.

Kastamonu Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Fatih Yapıcıoğlu, fuarların şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, “Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ı bizlere bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında, başkanımızın desteğiyle bu yılda stant açtı. Standımızda, fuar süresince Kastamonu’nun tanıtımını yaparken, yöresel ürünlerimizi de ön plana çıkaracağız. Bu tip fuarlara katılarak Kastamonu’nun tanıtımına katkıda bulunup, hedefimiz olan dünya kenti olma hedefimize yavaş ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

FUARIN GÖZDESİ KASTAMONU OLDU

Katılımın oldukça yoğun olduğu İzmir Fuarı’nda Kastamonu stantları davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Fuarda Kastamonu Belediyesi tarafından oluşturulan stant, ziyaretçi akınına uğradı. Kastamonu Belediyesinin standını gezen davetlilere Kastamonu’yu içeren broşürler, kitapçıklar dağıtılırken ayrıca meşhur Kastamonu çekme helvası, pastırma ve yöresel ürünlerinden ikramlarda bulunuldu. Ayrıca stantlarda Taşköprü sarımsağı, taş baskı bezleri, gezi rehberi, fotoğraf ve resim albümlerinden oluşan hediye paketi ziyaretçilere dağıtıldı. Kastamonu Belediyesi’nin standına gelen davetliler, burada fotoğraf sergisini gezip Kastamonu’yu tanıtan materyallerden aldılar.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, 900’ün üzerinde firmanın katılımıyla büyüme trendini bu yıl da sürdürdü. İtalya’nın partner ülke olarak katıldığı fuarın partner ili ise, Adıyaman oldu. Geçtiğimiz yıl fuara 22 ülke katılım gerçekleştirirken, bu yıl katılımcı ülke sayısı 30’a yükseldi.