Kastamonu Mutfağı İzmir'e taşındı

Kastamonu Belediyesi, Tadında Anadolu işbirliğinde Kastamonu mutfağını İzmir'e taşıdı.

  • 664
Kastamonu Mutfağı İzmir'e taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adnan Menderes Havalimanı'da 2 gün boyunca 50'nin üzerinde yöresel lezzetimiz havayolu yolcuları ile buluşturuldu.

Belediye Başkanı Babaş her ay bir gastronomi etkinliğine imza attıklarını belirterek, "Yerli ve yabancı platformlarda tanıtım organizasyonlarımızı başarıyla sürdürüyoruz, hedefimiz UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı" dedi.

Kastamonu Belediyesi ile Tadında Anadolu işbirliğinde 3 havalimanı ve 1 AVM'de düzenlenen "Kastamonu Lezzet Günleri" projesi son ayak olan Izmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki etkinlik ile sürüyor. Dün başlayan ve bugün sona erecek olan etkinlikte ilimize ait 50 çesit yemek ve 10'un üzerinde yöresel ürün havayolu yolcuları ile buluşturuluyor.

Menüde her ilçemizin kadim yemeklerine yer veriliyor ve tanıtım broşürleri paylaşılıyor. İlimizden giden mutfak ekibi bazı yemekleri müşterilerin gözleri önünde yaparak Kastamonu mutfağına olan ilginin artmasını sağlıyorlar.

Belediye Başkanı Babaş: "Hedefimiz UNESCO"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş her ay bir gastronomi etkinliği düzenlediklerini kaydederek "Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı platformlarda Kastamonu mutfağını büyük başarı ile tanıtmayı sürdürüyoruz. Gönüllü ekibimiz ile gastronomi etkinliklerimiz sürecek. Hedefimiz ilimizi gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na sokmak" dedi.