Kastamonu'nun en güzel yerleri!

Ülkemizde bir ömrün görmemize yetmeyeceği kadar çok esere sahibiz. Ama en çok bilinenleri en azından ömrümüzde bir kez görsek kafi gelebilir.

  • 3230
Kastamonu'nun en güzel yerleri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşayıp bilenler için söyleyebilirim ki memleket sevgisi bambaşka bir şey. Evet ülkemin her şehri birbirinden farklı doğal ve beşeri güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Biz de zaten bu yüzden Türkiye’de gezilecek yerler hakkında araştırmalar yapıp sizler ile paylaşıyoruz. Ama gelin görün ki konu memleket olunca her seferinde pozitif ayrımcılık yapıyorum.

Kendimi bildim bileli her yarıyıl ve yaz tatilimi Kastamonu’da geçiriyorum. Hatta üniversite tercihlerimin birinci sırasında da memleketim yer alıyordu. Ve kazanmam sebebi ile de 2 yıl burada okudum.

Bu nedenle her ilçesini her güzelliğini tek tek görme fırsatım oldu. Hatta ne yenir? Ne içilir? Nerede Kalınır? Hepsi hakkında az çok bilgi sahibi oldum.

Örneğin bir grup öğrencinin gezi sırasında kaybolarak keşfettiği Valla Kanyonu’nu da gördüm, Cide’nin Gideros Koyunu da. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Millî Mücadele için vaaz verdiği Nasrullah Camisini de gezdim Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka İnkılabını yaptığı İnebolu’yu da.

Daday’da Kastamonu’ya özgü etli ekmeği de yedim, efsanelere konu olmuş çekme helvayı da. Daha neler neler var aslında. Daha fazlasını okumak isteyenler Kastamonu’da gezilecek yerler yazıma göz atabilirler.
Şimdi asıl konumuzdan fazla sapmadan tekrar geri dönelim.

Konumuz ülkemizdeki doğal ve beşeri güzellikler. Yüzyıllardır oluşan ve oluşmaya devam eden sarkıklara sahip mağaralar, birbirinden güzel manzaralara sahip kanyonlar, doğanın bizlere sunduğu birbirinden güzel şelale ve göller, yeşilin her rengine sahip olan ormanlar, mavinin en güzel tonlarına sahip plajlar ve zengin bir tarihe sahip topraklarımızda ortaya çıkartılan kültürel zenginlikler ile miraslar. Bu yazdıklarımdan fazlasına sahibiz bu coğrafyada. Bir ömrün görmemize yetmeyeceği kadar çok esere sahibiz. Ama en çok bilinenleri en azından ömrümüzde bir kez görsek kafi gelebilir.

Mesela Çanakkale Şehitliğini, Kapadokya’yı, Pamukkale Traventerlerini, Göbekli Tepe’yi, Efes Antik Tiyatrosu’nu.

Demek istediğim şu ki memleket sevgisi sizi de bende olduğu gibi biraz bu güzellikleri görmeye engel olmuş olabilir. Bu sebeple gezmeye ve keşfetmeye ne kadar erken başlarsanız o kadar faydasını görürsünüz. Eğer nereden başlamaya karar veremiyorsanız Türkiye’nin en iyi gezi ve seyahat sitelerinden birisi olan Gezilmesi Gereken Yerler sizlere yardımcı olacaktır.

Tanıtım yazısıdır