Köprüdeki esrarengiz hac işareti..!

Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü tarafından Taşköprü'ye adını veren tarihi Taş Köprü restore edilmeye başladı.

  • 5456
Köprüdeki esrarengiz hac işareti..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü’ye adını veren ve 1366 yılında Yağmur Bey’in oğlu Ali Bey tarafından Kastamonu Emiri Adil Bey’in oğlu Celaleddin Beyazıt adına yaptırılan ve bugüne kadar faal olarak kullanılan tarihi Taş Köprü'de restorasyonun devam ettiği şu günlerde köprünün kilit taşına işlenen Hıristiyanlığın sembolü haç işareti görenleri şaşkına çevirdi.

Celaleddin Beyazıt adına yaptırılmış olan köprüde ki hac işareti kabartmanın neden orada bulunduğu bilinmiyor.

Celaleddin Beyazıt kimdir

Sinop’ta doğmuş ve 1336 senesinde Candaroğulları hükümdarı Babası Adil Bey’in ölümü üzerine Sinop tahtına geçmiştir. Etrafındaki beyliklerle daima bir mücadele içersine girmiştir. Bir müddet sonra hüküm sürdüğü Sinop’ta ölmüş ve (1385). Mezarı Sinop ilimizde bulunan Alaaddin Camii avlusu içindeki İsfendiyaroğulları türbesindedir.

Araç ilçesnde Cami yaptırmıştır..!

Araç ilçesinin Çay Mahallesinde bulunan 700 yıllık Kötürüm Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 2007 yılında tamamlandı. Cami üzerindeki kitabede Hicri 776 yılında Candaroğulları Beyleri'nden Celalettin Beyazıt (Kötürüm Beyazıt) tarafından yapıldığı yazılmaktadır. Caminin kitabesi günümüz Türkçesine göre aynen şöyledir

Mescitler Allah'a mahsustur. Orada Allah'tan başkasına ibadet olunmaz. Bu mesciti 776 Hicri yılında kara ve denizin padişahı Celalettin Beyazıt yaptı. Allah onun mülkünü daim etsin.

Akif DOĞAN