Küre'de geleneksel pilav şöleni düzenlendi

Küre köylerinde Bayramlaşma ve Pilav Şölenine büyük ilgi ve katılım oldu.

  • 467
Küre'de geleneksel pilav şöleni düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramında Küre Ersizlerdere, Ersizler, Karadonu, Uzunöz, İkizciler ve Çatak başta olmak üzere bayramlaşma etkinliği yapıldı.

Bu yıl yine Ersizlerdere, Ersizler, Karadonu ve Uzunöz köylerinde pilav şöleni yapıldı. Her sene yapılan şölene bu yıl yine çok sayıda vatandaş ve gurbetten gelenler katıldı.

Gurbetten dokuz günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar bayram nedeniyle köylerine, ilçelerine ve memleketlerine gelerek hasret giderdi, sohbet ederek eski günlerini yad ettiler.

Bayramlaşma ve Pilav Şölenine Belediye Başkanı Salih Turan, partililer, İGM üyeleri, kurum, kuruluş müdürleri ve çalışanları, STK başkan ve yöneticileri, muhtarlar, Küreliler ve çok sayıda gurbetten gelenler katıldı.

Ersizlerdere Köyü Muhtarı Bülent Ertürk ve Ersizler Köyü Muhtarı Nihat Kaya yaptıkları ortak açıklamada; “Köylerimiz Ramazan ve Kurban Bayramlarında geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Bayramlaşma ve Pilav Şölenine büyük katılım gerçekleşiyor. Gelen konuklarımız hem bayrama ve hem de köylerimize renk katıyorlar. Bu sayede birlik ve beraberlik içinde kaynaşma oluyor. Yeni nesil de birbirleri ile tanışma ve kaynaşma fırsatı buluyor. Bizim başlattığımız örnek geleneği diğer köylerimizin bazıları da yapmaya başladı. Gurbettekiler ata topraklarına gelip evlerinde kalıyor, eski gelenekleri bu sayede yaşatıyorlar. Bizde yapılan bu etkinlikler sayesinde çok kişiyi birbirleri ile buluşturuyoruz. Katılımcılara usta aşçılarımızın hazırladığı etli pilav ve tatlılardan da ikram ediyoruz. Bayramlaşma ve Pilav Şölenimize katılan herkese, katkı ve desteği olanlara çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Bayramlaşma ve Pilav Şöleni olan yerlere kurulan seyyar tezgahlarda çocuklar için oyuncak, yiyecek içecek ve diğer gıda satışları yapıldı.