KYK Akademisinin resim sergisi açıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda barınan öğrencilerin çalışmalarından oluşan resim sergisi, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

  • 985
KYK Akademisinin resim sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal, kültürel aktiviteler ve sportif aktivitelerine öncülük eden KYK Akademi, her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin yıl içerisinde yaptığı çalışmaları Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde vatandaşların beğenisine sundu.

Serginin açılışında konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Reşat Asrak, “KYK Akademi, KYK Turnuva, KYK Sosyal kültürel etkinlikleri olmak üzere 3 ana başlık altında olan faaliyetlerimize toplamda 10 binden fazla öğrencimiz katıldı. Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde sadece resim sergimize yer verdik. KYK’da kalan öğrencilerimizin ürettiği boş zamanlarını değerlendirmek adına yaptığımız etkinliklerden çıkan ürünleri burada sergiliyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu kurulduğu günden bu güne daha çok kredi ve barınma hizmetleri veriyordu. Son yıllarda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zirveye ulaştı. Bu günden güne artarak devam edecek inşallah. 2017-2017 eğitim-öğretim yılında da taleplerimiz aratarak devam edecek” dedi.

KYK Akademi bünyesinde yapılan çalışmaların sadece kurs niteliğinde olmadığını belirten Asrak, “Sadece kurs olarak değil çalışmalarımız, liderlik seminerleri, kariyer sohbetleri, farkındalık konferansları, kurslar, atölye çalışmaları gibi KYK Akademi kapsamında faaliyetlerimiz oluyor. KYK turnuva kapsamında okçuluktan futbola, voleyboldan badmintona aklınıza gelen bütün spor dallarında faaliyetlerimiz devam ediyor. Sosyal ve Kültürel faaliyetler noktasında da ‘Gönül Bağı’ adı altında huzur evinden çocuk yuvalarına, şehit ailelerimizin ziyaretlerinden okullarımızın bakımına yardımcı olmak gibi faaliyetlerimiz oluyor. Yani KYK’da kalan öğrencilerimiz burada barınırken manevi alanda da sportif alanda da, kültürel alanda da kendilerine bir şeyler katıyorlar” diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler, öğrenciler tarafından yapılan resim sergisini gezdi.