KYK Kültür Sanat Sokağı Sergisi açıldı

Kastamonu'da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin yaptığı çeşitli eserler, KYK Kültür Sanat Sokağı Sergisi ile beğeniye sunuldu.

  • 701
KYK Kültür Sanat Sokağı Sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KYK Kastamonu İl Müdürlüğünce düzenlenen KYK Kültür Sanat Sokağı Sergisi, Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda açıldı.

Sergide, KYK yurtlarında açılan kurslarda öğrencilerce yapılan yağlı boya, taş baskı, ahşap oyma ve takı tasarımı dallarında yapılan eserler beğeniye sunuldu.

KYK İl Müdürü Reşat Asrak, yaptığı açıklamada, "KYK Akademi" çalışmaları kapsamında kurs faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Kastamonu'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle yurtlarda çeşitli kurslar açtıklarını ifade eden Asrak, şunları söyledi:

"Kastamonu'da bulunan 4 yurdumuzda 5 bin 894 öğrencimizden isteyenler bu kurslara katıldılar. Sene sonu itibarıyla bu sergimizi gerçekleştiriyoruz.Yıl boyunca yurtlarımızda bulunan öğrencilerimiz ,yağlı boya, rölyef, taş baskı, ebru, taş baskı, ahşap oyma. takı tasarımı, bebek yapımı gibi bir çok alanda kursa katıldılar. Öğrencilerimiz el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyorlar. "

Asrak, KYK Akademi'yi öğrencilerin gelir de elde edebileceği ileriye dönük bir proje olarak düşündüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunu Sayın Valimize arz ettik. Öğrencilerimiz bu kurslara katılıp el sanatlarında kendilerini geliştirip el sanatlarının yapımını öğrendikten sonra kendileri ne kadar üretebilirlerse ürettikleri ürünlerini Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın desteğiyle pazar bulunup bir nevi maddi kaynak olma noktasında çalışmalarımızda var. Öğrencilerimiz üretim yapıp Kastamonu Kalkınma Vakfı aracılığı ile pazarlama imkanı olacak. Türkiye'de örnek bir proje olacak."