Lise Öğrencileri İçin Fotoğraf Yarışması

Gençlerin sanata dair duyarlılıklarını artırmak ve Kastamonu'da var olan tarihi ve kültürel değerlerin farkına varmalarını sağlamak için lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışması düzenlendi.

  • 852
Lise Öğrencileri İçin Fotoğraf Yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN FOTOĞRAF YARIŞMASI 

(İHA) - Gençlerin sanata dair duyarlılıklarını artırmak ve Kastamonu’da var olan tarihi ve kültürel değerlerin farkına varmalarını sağlamak için lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışması düzenlendi. 

Gelenekselleştirilmesi hedeflenen yarışmanın bu yılki teması “Kastamonu Konakları” olarak belirlendi. Kastamonu merkez ve ilçeleri ile köylerindeki tüm konak fotoğraflarının yarışmada değerlendirilecek.

Fotoğraf yarışması hakkında bilgi veren KASFOT Başkanı Suat Cumali Güngör, ödüller ve sergi düzenlenmesi için gerekli olan maddi desteğin Evvarsa yönetimi tarafından karşılanacağını belirterek, yarışmayla ve sergiyle ilgili tüm hazırlıkların ise KASFOT tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Fotoğraf sevgisini özellikle gençler arasında yaygınlaştırmak için böyle bir proje düşündüklerini ifade eden Güngör, “Evvarsa yönetimi sosyal sorumluluk düşüncesiyle hareket eden bir kurum olması nedeniyle yarışma temasını “Kastamonu Konakları” olarak belirlemeyi, böylece ilimizdeki tarihi ve kültürel değerlerimize dikkat çekmeyi teklif etti. Bizler de kabul ettik ve yola çıktık. İl Milli Eğitim müdürlüğümüzle de görüşerek gerekli destek sözünü aldık. Biz bu yarışmaları devamlı hale getirmek istiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla gençlerimize fotoğraf sevgisini aşılayarak, hem zararlı alışkanlıklardan kurtarmayı, hem de çevrelerine duyarlı, estetiğe ve güzelliğe önem veren, tarihsel ve kültürel değerlerine sahip çıkan insanlar olmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Yarışmaya lise ve dengi okul öğrencilerinin katılabileceği, son katılım tarihinin 01 Mayıs 2014 olduğu belirtildi. İlgili tüm okullara afiş ve şartnamenin de gönderildiği belirtilerek başvuru formunun www. evvarsa.com ve kasfot.com internet adreslerinden indirilebilecek. Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 16 Mayıs 2014’de yapılacak.