Pompeiopolis'e uluslararası konferans

Taşköprü Belediyesi, Pompeiopolis Antik Kenti kazı çalışmalarının 10. yıldönümü nedeniyle 'Pompeiopolis'i Bağlama Oturtmak Kıyaslamalı Bir Açıdan Anadolu'da Roma Kentlerinin Gelişimi' başlıklı konferans düzenledi. 

  • 764
Pompeiopolis'e uluslararası konferans
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Pompeiopolis Antik Kenti Kazı Başkanı ve Kastamonu Ünversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Latife Summer, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, Belediye Meclis üyeleri, Kastamonu-Sinop-Amasra Arkeoloji Müzesi temsilcileri ile dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Gelecek nesillere emanetçisi olduğumuz varlıkları aktarmakla yükümlüyüz. Bu uluslararası konferansın ilçemiz ve Pompeiopolis için gelecek kuşaklara ışık tutacağını ümit ediyorum. Dünyanın dört bir tarafından gelen bilim insanlarını ilçemizde ağırlamaktan dolayı ise ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ise, bilimsel anlamda yapılan bu çalışmaların güzelliğine değinerek Paflagonya’nın Taşköprü’ye yaptığı katkı ve uluslararası etkilerin halen devam ettiğine dikkat çekti.

Coşkun, ilçedeki tarihin birçok kişiyi olduğu gibi kendisinin de etkilediğini belirterek, bu tarihin bu tarz konferans ve etkinliklerle dünya halkının hizmetine sunulmasının da ayrıca sevindirici olduğunu kaydetti.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Latife Summerer da, 10 yıllık kazı çalışmalarının değerlendirmesi olarak uluslararası bilim adamlarının Pompeiopolis ve Taşköprü çevresini kıyaslamalı olarak ele aldıkları bu konferansın gelecek kuşaklara ışık tutacağını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde Pompeiopolis Antik Kenti’nde 11. kazı sezonunun başlayacağını belirten Summerer, “Geçen 10 yılda yapılan çalışmaların dünyanın çeşitli yerlerinden gelen alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla ele alınması Pompeiopolis’in tarih sahnesinde ki rolü ve önemini de bir kez daha gösterecektir” dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 10 ülkeden gelen akademisyenlerin sunumuna geçildi.