Prof. Dr. Eyüp Akman'dan bir kitap daha!

Kastamonu Üniversitesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Sınıf Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Akman 20. kitabını çıkardı.

  • 2344
Prof. Dr. Eyüp Akman'dan bir kitap daha!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Osmanlı belgelerine göre Pelitviran ve Kuzalan Köyleri Araç Soy Kütüğü ismini taşıyan kitapta, 1700’lü yıllardan itibaren günümüze kadar köyle ilgili bilgiler bulunmakta. Özellikle 1830 tarihli nüfus bilgileri, 1844 tarihili temettuat (gelir bilgileri) araştırma olarak göze çarpıyor.

Pelitviran Köyü Araç ilçesinin en köklü köylerinden birisi. Aslen edebiyatçı olan Akman bu eseri hazırlarken Osmanlı arşivinden köy ile ilgili belgelerden yararlanıldığını belirtti. Meşe palamudunun bu köyde fazla olması nedeniyle pöldüren olarak anılan köy ve beldelerin asıl isminin Pelitviran olduğunu söyledi.

Eyüp Akman sözlerine şöyle devam etti: “Kastamonu tarih ve kültürel bakımdan zengin bir bölge, bu tip araştırmalarda Osmanlıca bilen herkesin kendi bölgelerine ait araştırmalar yaparak bunları gün yüzüne çıkarmasında fayda var. Ayrıca kendime bir hedef koymuştum, her yıl bir kitap çıkarmayı planlamıştım, böylece bu planımı da gerçekletirmiş oldum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da devamı gelecek."

Akvim Tv ‘de Erdal Türksoy’un konuğu olan Prof. Dr. Eyüp Akman’a kültür hazinesine böyle bir eser kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.