Sarımsak Festivali'ne Azeri güzel!

Taşköprü ilçesinde 32.si düzenlenen 32. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Uluslararası Halk oyunları Ekiplerinin katılımı ile Geleneksel Giysili Kostüm Yarışması büyük ilgi gördü.

  • 1058
Sarımsak Festivali'ne Azeri güzel!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 ülkeden 28 yarışmacının katıldığı yarışmada jüri üyeleri tarafından Sarımsak  Kral ve Kraliçesi  Azerbaycan’dan Fırat ve Ecem olurken, Festival Kral ve Kraliçesi  Gürcistan’dan Niko ve Mary, Pompeiopolis Kral ve Kraliçesi’de Türkiye’den Dila ve Toygar oldu.

İlk olaraka halk dansları gösterilerinin sergilendiği programda daha sonra yarışmacılar kıyafetleri ve dansları ile jürinin karşısına çıktı.

Jürinin oldukça zorlandığı yarışmada yerli ve yabancı halk dansları topluluklarının hep birlikte erik dalı gösterisi de izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Yarışmada dereceye girenlere ise Taşköprü sarımsağı, çiçek ve plaket takdim edildi.

Porgramda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Bu yıl 32’incisini düzenlediğimiz Uluslararası Taşköprü Sarımsak ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında ülkelerimizin yöresel kıyafetleriyle ilgili güzellik yarışması düzenlendi. Bu yarışmada festival kral ve kraliçesi, sarımsak kral ve kraliçesi ve Pompeipolis kral ve kraliçesi seçildi. Gerçekten jüri üyelerimiz, çok detaylı bir çalışma sonrasında bu neticeye ulaştı. Jüri üyelerimiz, yoğun katılımın olduğu yarışmacılar içerisinde uzun süre yaptıkları inceleme ve çalışma sonrasında özelliklerini değerlendirerek sonucu vardılar. Bu, bizlerin festival kapsamında geleneksel hale getirdiğimiz bir yarışma. Ben, seçilen kardeşlerimin de gerçekten bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Bu yarışmada dereceye giren kral ve kraliçe 2018-2019 yılları içerisinde yapacağımız kartpostal, takvim, görsel baskılarda kullanılacaklar. Onları kutluyorum. Festivalimiz içinde, ilçemiz içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Etkinliğe Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Taşköprü Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, MHP Taşköprü İlçe Başkanı  İsmail Berber ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet TUĞCU