Serdar Ortaç Cide'de konser verecek

Türk Pop Müziğinin ünlü ve sevilen ismi Serdar Ortaç Kastamonu'ya geliyor.

  • 1894
Serdar Ortaç Cide'de konser verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23. Cide Rıfat Ilgaz Sarıyazma Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Cide'de konser verecek olan Türk Pop Müziğinin ünlü ve sevilen ismi Serdar Ortaç'la, kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Aslen Kastamonulu olan ama ilk kez Kastamonu'da bir konser verecek olan sevilen sanatçı 7 Temmuz Cumartesi akşamı Cidelilerle buluşacak.

(Soru) Serdar bey, Kastamonulu olduğunuzu biliyoruz. Kastamonu sizin için neyi ifade ediyor?

(Cevap) Ben İstanbul'da doğdum ama evet doğru köken olarak Kastamonuluyuz, rahmetli dedem Kastamonu'da doğdu. Babam ve dedem ben küçükken hep hikayeler anlatırdı, ayrıca Kastamonu gerek doğasıyla, gerekse muhteşem havasıyla, beni her zaman etkilemiştir.

(Soru) Aslen Cide'ye bağlı İlyasbey köyünden olduğunuz söyleniyor doğru mu?

(Cevap) Evet doğru. Rahmetli dedem, (babamın babası)  orada doğmuş, sonra İstanbul'a taşınmışlar. Yani köklerimiz Kastamonu'da.

(Soru) Kastamonu'ya en son ne zaman geldiniz?

(Cevap) İlk defa geleceğim. Çünkü ancak bu sefer kısmet oldu.

(Soru) Daha önce Kastamonu genelinde hiç konser vermediniz. Sebebi nedir?

(Cevap) Birkaç kere teklif geldi tabi ama benim çok istememe rağmen, sadece konser takviminde uyuşamadığımız için, öncesinde gelemedim.

(Soru) İlk defa Kastamonu'da, Cide ilçesinde konser vereceksiniz. Ne hissediyorsunuz?

(Cevap) Köklerimin olduğu yerde, konser veriyor olmak ve köklerimin havasını soluyacak olmak, benim için gerçekten çok gurur verici.

(Soru) Bu yıl  23'cüsü düzenlenecek olan 'Cide Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Festivali' ve ünlü edebiyatçı Rıfat Ilgaz'ı nasıl tanımlarsınız?

(Cevap) Bir ülküde, kültür ve sanata ne kadar değer verilirse, o ülke o kadar hızlı ilerler ve insanlar birbiriyle çok daha sıcak ve duyarlı ilişkiler kurarlar diye düşünüyorum. Bu sebeple, kültür ve sanat adına gerçekleşecek olan bu anlamlı ve güzel festival içerisinde yer almaktan çok mutluyum.  Sayın Rıfat Ilgaz, saymakla bitmez, roman yazarı, şair, saymakla bitmez. Edebiyata ve sanat dünyasına, çok değerli eserler bırakmıştır. Kendisini sevgi ve saygı ile buradan bir kez daha anıyorum.

(Soru) Son olarak Kastamonululara ne söylemek istersiniz?

(Cevap) 07 Temmuz'da Kastamonulu hemşehrilerimle buluşacağım için çok mutluyum. Tüm Kastamonulu hemşehrilerimi Cide'de muhteşem bir gece geçirmek için gerçekleşecek olan konserimize davet ediyorum.

Mehmet SALMAN

1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 
7.
 
8.
 
9.
 
10.
 
11.
 
12.
 
13.
 
14.
 
15.