Taşköprü'de En İyi Sarımsak, Buzağı ve Kuzu Yarışmaları düzenlendi

Taşköprü Belediyesi tarafından 31.'si düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali  etkinlikleri kapsamında 'En İyi Sarımsak Üreticisini' ve 'En İyi Buzağı Yetiştiricisi' ve 'En İyi Kuzu Yetiştiricisi'ni Seçme yarışmaları düzenlendi.

  • 1075
Taşköprü'de En İyi Sarımsak, Buzağı ve Kuzu Yarışmaları düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarımsak Üreticisi Yarışması’na 66 üretici katılırken Buzağı Yetiştiricisi Yarışması'na da 18 buzağı yetiştiricisi ile 33 kuzu yetiştiricisi katıldı.
Taşköprü Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Tarım İlçe Müdürü Mesut Şallı, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arslan, “Sarımsak Taşköprü İçin olmazsa olmaz”
Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, sarımsağın Taşköprü için olmazsa olmaz olduğuna değinerek geçtiğimiz yıllarda Taşköprü sarımsağına coğrafi işaret alarak hak ettiği yere gelmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bundan sonra ise Taşköprü topraklarında yabancı tohumlu sarımsakların ekilmesinin önüne geçmek adına hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Arslan, bu konuda üreticiye de büyük görev düştüğünü ve mahsulünün gelecekte yok olmaması için rant uğruna bu işi yapanlara hep birlikte dur denilmesini istedi.
Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ise Taşköprü Sarımsak Festivali’nin 31 yıldır en iyi yerlere geldiğini belirterek festivalin ilçenin tanınmasına ve Taşköprü sarımsağının hak ettiği yere gelmesinde büyük yeri olduğunu ifade etti.

En iyi sarımsak Çoroğlu köyünden
Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada 5 numaralı sarımsağı ile Alatarla köyünden Yusuf Yıldırım birinci, 63 numaralı sarımsağı ile Çoroğlu köyünden Murat Yıldırım ikinci, 60 numaralı sarımsağı ile Kızılcaören köyünden Mehmet Acar üçüncü, 51 numaralı sarımsağı ile Alatarla köyünden Ahmet yıldırım dördüncü ve 54 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Satı Alpan beşinci oldu.
2017 yılının en iyi sarımsak üreticisi seçilen Alatarla köyünden Yusuf Yıldırım, 1 yıllık emeğinin sonucu olarak yetiştirdiği sarımsakların birinci seçilmesinden dolayı sevinç yaşadığını belirterek yarışmaya emeği geçenlere teşekkür etti.  

En iyi buzağı yetiştiricisi Aşağı Çit köyünden 
2017 yılının en iyi Buzağı Yetiştiricisi Yarışması’nda da 8 numara ile yarışan Aşağı Çit Köyü’nden Mesut Ay birinci, 2 numara ile yarışan Kızılcaörhen köyünden Namık Yıldız ikinci, 12 numara ile yarışan Alatarla köyünden Reşat Emre üçüncü, 9 numara ile yarışan Aşağı Çit köyünden Ufuk Ay dördüncü, 16 numara ile yarışan Ayvalı köyünden Mehmet Demirbai beşinci olurken bu yıl ilk kez düzenlenen En İyi Kuzu Yetiştiricisi Yarışması’nda 18 numara ile Ağcıkişi Mahallesi’nden İsmail Camcı birinci, 1 numara ile yarışan Aşağı Emerce köyünden Saime Gümüş ikinci ve 30 numara ile yarışan Gökrımak Mahallesi’nden İsmail Satır üçüncü oldu.
Dereceye giren üretici ve yetiştiricilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Mehmet TUĞCU