Taşköprü'de 2. Uluslararası Resim Çalıştayı sona erdi

Taşköprü Belediyesi'nin, kültür-sanat projeleri kapsamında düzenlediği 2. Uluslararası Resim Çalıştayı sergisi açıldı.

  • 719
Taşköprü'de 2. Uluslararası Resim Çalıştayı sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen 2. Uluslararası Resim Çalıştayı açılan sergi ile sona erdi. 10 ayrı ülkeden 22 sanatçının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda sanatçılar, 1 hafta boyunca ilçenin çeşitli mekânlarını resmettiler. Uluslararası ressamların yaptıkları eserler ise, Taşköprü Cumhuriyet Meydanı’nda açılan resim sergisi ile Taşköprülülerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında konuşan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, “Dünyayı görüyoruz. Ülkemizin etrafı ateş çemberi. Büyük mücadeleler var. Biz Millet olarak çok uzun süre tarih sahnesinde yer alan bir Milletiz. Bunu devam ettirmemizi sağlayan temel neden ise medeniyeti hep yakalıyor olmamız. Medeniyet dediğimiz şey sadece güçle kuvvetle sağlanan bir şey değil. Medeniyet dediğimiz şeyin içinde kültür ve sanatta önem bir yer tutuyor. Eğer siz kültürde sanatta, dünyada bir yere sahipseniz medeniyetin izinde gidiyorsunuz demektir. Mutlaka bilimin, kültürün, sanatın öncüsü olmalıyız. Bu anlamda bu etkinliklerim ülke genelinde yapılması gerekiyor” dedi.

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ise, “Taşköprü’de yer altındaki zenginliklerimiz üstündekilerden belki daha fazla biliniyor. Bunların başında da sarımsak geliyor. Birde tanınmaya bilinmeye başlayan Pompeiopolis Antik Kentimiz bulunuyor. Bunun yanında diğer güzellikleri ve zenginliklerimizi görmeye yardımcı olan çalıştayda dışarıdan gelen sanatçılarımızın izlenimleri bizler için çok önemli” şeklinde konuştu.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, bir toplumun gelişiminin sanata ve sanatçıya verdiği önemden anlaşılacağını ifade ederek, ilçelerinde de özellikle genç kuşağın sanata bakışına katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinliği ikinci kez düzenlediklerini ve bu etkinliğinin devamının da geleceğini kaydetti.

Küratör Ressam Aynur Açıkgöz, dünyanın dört bir yanında gelen ressamların bir hafta boyunca Taşköprü merkez ve köylerini gezerek resmettiğini belirterek, resim sanatına böyle bir destek veren Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür etti.

Programda katılımcılara Taşköprü Belediyesi tarafından katılım belgesi takdim edildi. Ardından ise resim sergisinin açılış kurdelesi kesildi.

Sergiyi Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Taşköprülü vatandaş gezdi. Sergi, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni aldı.