Tosya'da Kitre Bebek Yapım Kursu

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, ilçede ilk defa açılan Kitre Bebek Yapım Kursu'nda, "Tosya bebeği" üretileceğini açıkladı.

  • 522
Tosya'da Kitre Bebek Yapım Kursu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda Ankara'dan getirdikleri usta öğretici nezaretinde Kitre Bebek Yapım Kursu açtıklarını söyledi.

Açılan kursa 20 kursiyerin katıldığını belirten Pişkin," Tosya kültürel zenginliklerini, folklorik özgünlüklerini başka coğrafyalara nazaran korumayı başarabilmiş bir ilçe. Halen düğünlere kadınlarımız bu yöresel kıyafetleriyle katılmaktadır. Tosya'nın tıpkı tela, kese, kuşak, bıçkı ve pirinç gibi üç etek ve bindallı dediğimiz yöresel kıyafetleri de hem tanıtım hem de ticari olarak pazarlanabilmesi açısından ciddi bir potansiyeldir. İlçe dışındaki ziyaret ettiğimiz kurum ve kuruluşların temsilcilerine götürdüğümüz hediye paketlerinin içine sadece pirinç ve Kastamonu helvası koyabiliyorken, bundan böyle bir tane de bu bebeklerden koyabiliriz." diye konuştu

Pişkin, 31 Temmuz-10 Ekim tarihleri arasında sürecek kursta kursiyerlere haftada 37 saat eğitim verileceğini sözlerine ekledi.