TÜRKAV'dan yine bir ilk!

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kastamonu Şubesi (TÜRKAV), Kastamonu'nun kültürel hayatına katkılarına yeni bir programla devam ediyor.

  • 1304
TÜRKAV'dan yine bir ilk!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKAV Kastamonu Şubesi Kastamonu'muzun ilim ve fikir dünyasında derin izler bırakmış şahsiyetlerini, yaptığı programlarla anarak onların isim ve fikirlerinin yeni nesiller tarafından bilinmesini sağlamak amacıyla kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın annesi, halası Selçuk Hatun ve yeğenleri; dolayısıyla Fatih, Atabey Gazi, Kays’ül Hamedani El-Askar (Sahabeden) gibi şehrimizin maddi ve manevi mimarlarını tanıtım programlarıyla kültürel mirasımıza sahip çıkan TÜRKAV yeni bir faaliyete imza atıyor.

Selçuklu Türklerinin ilk fethinden günümüze kadar geçen dokuz asırlık sürede Kastamonu, çok sayıda devlet adamı, âlim, mutasavvıf, edip, şâir ve sanatkâr yetiştirmiştir. Kastamonu’da Selçuklu Uç Beylerbeyliği olan Çobanoğullarının son devresi ile bu beyliğin mirasçısı olan Candaroğullarının ilk yıllarında yaşamış, halk arasında ışıklı türbe olarak bilinen yerde medfun bulunan ve aynı zamanda büyük bir tefsir alimi olan Müfessir Alâaddin Hazretleri ile, çevresinde ilmî birikimi, vatanseverliği, cömertliği, etkili hitabeti, güzel ahlakı, zarafet ve nezaketi ile dikkatleri üzerinde toplamış örnek bir şahsiyet olan Sırtlı Ali Efendi, TÜRKAV tarafından düzenlenen bir programla anılacak.

TÜRKAV Şube Başkanı Abdullah Ünal; “Bir milletin en önemli dayanak noktası dini, tarihi ve kültürel kodlarıdır. Bu noktadan hareketle tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatmaya çalışmak en önemli görevlerimizden biridir. Tarihini bilmeyen bir milletin geleceği inşa etmesi mümkün değildir. Bu sebeple Kastamonu’nun çok zengin dini, tarihi ve kültürel mirasını hem halkımıza hatırlatmayı, hem de geleceğimiz olan Türk gençlerine tanıtmayı TÜRKAV olarak bir görev addetmekteyiz. Bu sene ilk olarak düzenleyeceğimiz programımız 20 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Tevser tepesinde bulunan türbede yapılacaktır. Müfessir Alaaddin ve Sırtlı Ali Senai Efendi hakkında bilgilendirmeden sonra Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve devamında hatim duası yapılacak ardından da misafirlerimize etli pilav ikramında bulunulacaktır.” dedi

Ünal; "Kastamonu’nun manevi değerlerinin, Kastamonu insanı ve tüm Türk-İslâm alemine tanıtılması ve anlatılması noktasında TÜRKAV üzerine düşeni yapmaya devam edecektir" diyerek tüm halkımızı yapılacak olan programa davet etti.