Üniversite öğrencilerinden 'Kültür Başkenti' sergisi

Üniversite öğrencileri tarafından 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'yu anlatan "Öğrenci Gözünden Kastamonu" sergisi açıldı.

  • 339
Üniversite öğrencilerinden 'Kültür Başkenti' sergisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde KÜ Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından açılan sergide, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliğinin anlatıldığı 20 eser yer alıyor.

AA muhabirine açıklama yapan KÜ Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Doğuş Tepeli, 10 Aralık 2017 tarihinden itibaren 6 kurs düzenlediklerini belirtti.

Bu kurslara katılan öğrencilerle 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'yu fotoğrafladıklarını anlatan Tepeli, "Kastamonu'nun Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını betimlemek istedik. Kastamonu'yu ön plana çıkaran kültürel değerleri Türk dünyasına açıklamak, göstermek istedik." dedi.

Sergide 18 öğrenci tarafından çekilen 20 fotoğrafın yer aldığına işaret eden Tepeli, "Bütün fotoğrafımızı üniversitemizin öğrencilere çekti. Ilgaz Dağı'na ve kentin çeşitli yerlerine foto safariler düzenlendik. Kastamonu'nun kültürünü ön plana çıkaracak fotoğraflar ortaya çıkardık." diye konuştu.

Sergiyi gezen KÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi Yaşar Ufuk Ünal ise sergide Kastamonu'nun birçok tarihi ve kültürel mekanı ile doğal güzelliklerinin görülebildiğini belirtti.

Sergiyi çok beğendiğini ifade eden Ünal, "Kastamonu tarihi çok eskiye dayanıyor. Ne mutlu ki insanlara bu tarihi eserleri koruyabilmişler. Arkadaşlarımız da bunun fotoğrafını çekerek sergilemesi beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Sergi cuma gününe kadar gezilebilecek.