Yunan Başbakanının evi, müze haline getirilecek

Ankara 1. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunarak, eski Yunanistan Başbakanı Markos Vafiadis'in doğduğu evin müze haline getirilmesi kararlaştırdı.

  • 1430
Yunan Başbakanının evi, müze haline getirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara 1. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde tarihi ve kültürel varlıklara yönelik bir dizi incelemelerde bulundu. Şuana kadara kayıt altına alınan tarihi ve kültürel değerlere yönelik denetimlerde bulunan Ankara 1. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, aynı zamanda Tosya Hoca Fakı Mahallesi’nde 15 Ocak 1906 tarihinde doğan ve yıllar sonra sürgünler yaşayıp 1947 yılında Yunanistan’da Başbakanlık yapan ardından da bakanlık görevinde bulunan Markos Vafiadis’in doğduğu evde de kurul üyeleri incelemelerde bulundu. Kurul, Tosya’daki incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Yunanistan’da 1947 yılında Başbakanlık görevinde bulunan ve ardından da bakanlık yapan Markos Vafiadis’in doğduğu evin restore edilerek kent tarihi müzesi haline getirileceğini açıkladı.

Başkan Şahin, Markos Vafiadis’in doğduğu evin müze haline getirildikten sonra özellikle Yunanistan’dan yoğun ilgi görmesini beklediklerini ifade ederek, “Markos’un evi Tosya’nın turizmi konusunda özellikle Yunanistan ve yabancı ülkelere iyi bir tanıtım fırsatı olacaktır. Kent Tarihi Müzesi olarak restore edilecek olan konakta Tosya’nın sosyal, kültürel, turistik ve tarihi objeleri sergilenecek. Tosya için önem arz eden bu kültür hizmetimizin 2018 yılında hizmete girmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.