Küre Belediyesi büyüyor

Küre belediyesi çalışma sahasını genişletmek ve hazırlanan projeler dahlinde bölgesel kalkınma ve kırsal kalkınma alanlarında çalışmalarına devam ediyor.

  • 1443
Küre Belediyesi büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cuma akşamı belediye de gerçekleştirilen toplantı ile Merkez Uzunöz Köyünün İlçe merkezine bağlanması ve şehirleşme gündeme geldi. Gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Kamil Aydınlı başkanlık ederken iştirakçiler arasında İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Güven, İlçe Tarım Müdürü Suat Bazlamaçcı, Belediye Meclis Üyeleri, Uzunöz Köyü Muhtarı Ahmet Ünlü, Köy İhtiyar heyeti ve Köy Halkı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kamil Aydınlı; "Gelişen Ülkemizde kalkınmacı bir politika izleyen Belediyemiz sınırları artık dar gelmeye başlarken çevresel etkileri de göz önünde bulundurarak hem kentsel hem de bölgesel kalkınma anlamında hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Başlatmış olduğumuz LEADER Yerel Eylem Grubu Bölgesel Kalkınma hamlesi ile hem şehir merkezinde hem de bağlı köyler ve mahallelerimiz ile el ele vererek büyüme hamlemizi gerçekleştirmiş olacağız. 90'lı yılların başında 18000'i bulan nüfusumuz bu günler de 6500'lere kadar düşmüş bulunmakta. Yerel göçü durdurmak ve gurbette yaşayan hemşerilerimizi geri döndürmek de biz Küre halkının elindedir. Zamanla kaybetmeye başladığımız değerlerimizi geri kazanmak ve bölgemizde yeni iş sahaları, şehirleşme ve eğitim ile spor alanlarında yeniden kazanımlar yaşayabilir. Küre ilçemizin merkezinin %80'lik bir alanının sit içerisinde kalması ve geri kalan arazilerin %90 gibi bir bölümünün orman arazisi olması hasebiyle gelişme yavaşlamış, imarlaşma ve yatırımlardan mahrum kalınmıştır. Kurulacak olan yeni Yüksek Okulun arazi temini sırasında karşılaştığımız sorunlar, Devlet Hastanesinin yenilenmesi ve en büyük eksiğimiz Spor Salonu inşaatlarında yaşadığımız sorunlarda keza aynıdır. Şimdi zaman birlik ve güçlenme zamanıdır. Bölgesel büyümenin merkezinde bulunan ilçemiz bu anlamda en büyük kazanımı sağlayacak güçte ve en büyük imkana sahiptir. İlçemiz Seydiler istikametinde daha düzgün arazi şartlarında ilerleyerek hem imarlaşma hem de yatırımlar anlamında nefes alacaktır. Köy ahalisi ve ihtiyar heyetinin vereceği karar neticesinde gücümüze güç katacağımızı ümit ediyoruz. Birleşecek büyüyeceğimiz ve genişleteceğimiz alanlar üzerinde yatırım olarak almayı düşündüğümüz ve imar etmeyi düşündüğümüz yeni sanayi alanları, lojistik destek ambarları, Limanın açılması ile oluşacak karayolu üzerinde sosyal tesisler, spor sahaları hastane ve hali hazırda elimizde bulunan mermer ocaklarının işletme tesisleri başlıca hayallerimiz ve projelerimizdir. Bölge halkı ve Devlet ile el ele vererek hem bölgesel göçü durdurmak hem genç nüfusu burada tutmak hem de planladığımız projeler ile bölgenin incisi olmak ve yok olmaktan kurtulmak en büyük hedefimizdir. Eğer ki el ele vererek projelerimiz gerçekleştiremez ve bananelazımcılık yaparak elimizi taşın altına koyarak kaçınırsak yok olmak kaçınılmaz olacaktır ve bir gün baktığımız da Ya İnebolu ya bağlı bir köy, ya da karanlıkta kaybolmuş bir şehir olarak kalacağız. Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran köylülerimize ve meclis üyelerimize çok teşekkür eder, herkezin üzerine düşen görevi yerine getireceğini ümit ediyorum." dedi.

Toplantıya iştirak eden Köy Muhtarı, İhtiyar Heyeti ve Köylüler Köyden Kente geçiş süresinde karşılaşacakları avantaj ve dezavantajlar hususunda kafalarında soruları sordular, İlçe Özel Müdürü İlçe Tarım Müdürü ve Belediye Fen işleri Personellerinden bu hususlar hakkında bilgi aldılar.

Köy eşrafından Hacı Murat Kurt söz alarak; "Kentleşme sürecinde yapılan hamlenin olumlu olduğunu düşünüyorum. Bizler gibi sanayicilik ile uğraşan halkın yaşadığı sıkıntılar ortada. Köycülük öldü, halk ya şehire kaçıyor yada büyük şehirlere büyük göçler veriyoruz. Köy de yapılacak olan referandum ve Köyün İstanbul kanadının vereceği karar ile şehirleşme anlamında olumlu kazanımlar olacağını düşünüyorum. Günden güne kaybolan güzümüzü yapılacak olan yatırımlar ile tekrardan kazanacağımıza güvenimiz köy halkı olarak tamdır. Bu anlamda bizleri buraya davet ederek bu toplantıyı gerçekleştiren Kamil Aydınlı beyefendiye ve iştirak eden tüm dostlara teşekkür ederim."dedi.

Söz alarak toplantının son konuşmayı gerçekleştiren Köy Muhtarı Ahmet Ünlü; "Bu benim tek başıma alabileceğim bir karar değil. Köyün geleceğine doğrudan etki etmek köy ahalisinin elindedir. Tabii ki de bizlerde gurbette yaşayan hemşerilerimizin geri dönmesini, topraklarında yaşamalarını ve en önemlisi topraklarımızın ve ilçemizin değer kazanmasını isteriz. Bu hususta Köy İhtiyar heyeti ve köylüler ile İstanbul’da yaşayan köylülerimiz ile görüşerek en doğru kararı verecek, yapacağımız referandum ile de sonuca varacağız. Bölgemizin geleceği anlamı taşıyan bu projeye yapacağımız katkı ile hem gelecek neslimizi kurtaracak hem de ilçemizin ve bölge topraklarımızın kaderini olumlu yönde etkileyeceğiz. Bizler bu projelerin sonuna kadar arkasındayız ve Kamil Aydınlı beyin de iştirakleri ile elimizi taşın altına koymaya da kararlıyız."dedi.

Toplantı bu güzel temenniler ile son bulurken toplantıya iştirak eden misafirlere hem projeler hem de LEADER Yerel Eylem Grubu detayları ile anlatıldı. Dernekler iile görüşmeler devam ederken Niyet Mektupları toplanmaya devam ediyor.