'Küre'deki yol kangrene dönüştü'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Küre'nin kangrene dönüşen yol problemini Meclis'e taşıdı.

  • 1555
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Küre'deki yol kangrene dönüştü'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Küre’nin kangrene dönüşen yol problemini Meclis’e taşıdı.

11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde zarar gören İnebolu-Küre giriş yolunun, felaketin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen halen trafiğe açılamadığını, kapalı tutulduğunu belirten Milletvekili Hasan Baltacı “Küre’nin zenginliği Küre’ye yol olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Küre ile İnebolu arasındaki ulaşımın Kastamonu yolu girişi üzerinden sağlandığını, Kürelilerin İnebolu’ya her gitmek istediklerinde 8 kilometre daha fazla yol kat etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, her gün artan akaryakıt fiyatı altında ezilen sürücülerin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

"KÜRE’NİN ZENGİNLİĞİ KÜRE’YE YOL OLMALIDIR"

Milletvekili Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"11 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi sonucu İnebolu-Küre giriş yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapanmıştır. Felaketin üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen iki ilçeyi bir birine bağlayan bu yol halen kapalıdır, açılmamıştır. İki ilçe arasındaki ulaşım Kastamonu yolu girişi üzerinden sağlanmakta, sürücüler 8 kilometre daha fazla yol kat etmek zorunda kalmaktadır. Özellikle iki ilçe arasında maden taşımacılığı yapan kamyoncu esnafı başta olmak üzere neredeyse her gün artan akaryakıt fiyatları altında ezilen tüm hemşerilerimiz büyük mağduriyet yaşamaktadır. Küre-İnebolu giriş yolu biran önce tamamlanmalı ve yol trafiğe açılmalıdır. Küre’nin zenginliği Küre’ye yol olmalıdır."