Küre, Kilim Festivaline Hazırlanıyor

Bu yıl 5'ncisi düzenlenecek olan Küre Kilim Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

  • 1193
Küre, Kilim Festivaline Hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Festival hakkında açıklamada bulunan Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, festivallerin toplumda ayrı bir değeri olduğunu vurguladı. Aydınlı, ‘’Bu yıl 5’ncisini gerçekleştireceğimiz festivalimiz de ilk defa gerçekleşecek 300 kişilik katılımlı sportif MMA Küre Karma Dövüş Sporları Amatör Süper Lig maçlarını Kürelilere izletme imkanı sağladık. Bunun yanında 3 gün sürecek festivalimizin ilk günü olan 7 Ağustos gecesi Zeynep Başkan, 8 Ağustos gecesi Resul Dindar, 9 Ağustos gecesi ise Soner Kabadayı sahne alarak Küreli vatandaşlarımızın, gurbetten festival için ilçemize gelen ve Kastamonu’dan gelecek davetlilerimizin izlemine sunuyoruz ‘’ dedi.

Bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği perçinleyen bir gösterisi olarak algılanması gerektiğini dile getiren Aydınlı, ‘’Festivaller sıladan gurbete, gurbetten sılaya bir buluşma göstergesidir, bir köprü oluşturmaktadır.

Özellikle festival öncesinde şunu da belirteyim. Zor günler yaşıyoruz ama festivaller bizim birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecektir, şehitler hepimizin şehitleridir, art bir niyet aramamak gerekir ‘’ şeklinde konuştu.

Spor müsabakalarının 300 iştirakçisi ile festivale renk katacağını belirten Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, festival boyunca açılacak olan stantlar ile de festivale izlemeye gelenlerin ihtiyaçlarına hitap edeceklerini söyledi. Gurbetçi Kürelilerin ve dernek temsilcilerinin festival boyunca ilçeye renk katacaklarını ifade eden Aydınlı, 5’ncisi düzenlenecek olan Küre Kilim Festivali’ne tüm Kürelileri ve Kastamonuluları davet etti.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)