Küre'de Anma Programı düzenlendi

Küre'de İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesinin 96. yıldönümü ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi.

  • 850
Küre'de Anma Programı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 Mart Pazar günü Küre Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İl Genel Meclisi Üyeleri Muzaffer Gülsoy ve Mustafa Canbaz, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan ve sunulan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi ÇPAL Tarih Öğretmeni Adnan Dana tarafından yapıldı Öğrencilerimizin Akif şiirlerini okumalarının ardından Merhum Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sunum ilgiyle izlendi.

Okullararası İstiklal Marşını güzel okuma yarışmalarında birinci olan ilkokul öğrencisi Müberra Süzgün tarafından İstiklal Marşının tamamı okundu ve salonda bulunanlarca ilgi ve beğeniyle izlendi.

Öğrenciler tarafından sergilenen İstiklal Marşı orotoryosu ve tiyatro gösterisi de katılımcılardan alkış aldı.

Program Kaymakam Fatih Kayabaşı tarafından İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller vermesiyle sona erdi.

Program sonunda Kaymakam Kayabaşı programı hazırlayan idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.