Küre'de Öğretmenler Günü coşkusu

Küre Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Küre Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda coşku ile kutlandı.

  • 818
Küre'de Öğretmenler Günü coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küre Kaymakamı Nesim Işık, Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Küre İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Bilir ve diğer Kurum Amirleri ile Sivil Toplum kuruluşları ve Öğretmenler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ahirete intikal eden öğretmenlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Konuşmalar ile başlayan programda Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı tüm öğretmenlere karanfil hediye ederek ''Önderimiz Mustafa Kemal'in belirttiği "Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür." cümlesinde de açıkça görüldüğü gibi çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabilir. Takvim yaprağındaki hergünü bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamak dileğiyle öğretmenlerimize saygı, sevgi ve şükran duygularımı sunuyorum." dedi.

Ardından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından hazırlanan şiir dinletisi ve oynanan tiyatro oyunları gelen konukları oldukça etkiledi. Programın son bölümünde sahneye çıkan öğretmenler hep bir ağızdan Öğretmen Marşını seslendirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü programın sonunda tüm konuklara 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına hediye taktim etti.