Küre'de bir ilk gerçekleştiriliyor

Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi, ERASMUS+ Projesi kapsamında Avrupa'dan ROL Model Oyuncaklarda Erken Çocuk Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor.

  • 1337
Küre'de bir ilk gerçekleştiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8-22 Şubat tarihleri arasında Proje kapsamında Romanya‘ya gidecek olan 15 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun, Okul Müdürü Ayhan Çavuş ve Proje koordinatörü Merve Sayın ile birlikte Küre Kaymakamı Şahin Kazancı’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konu ile ilgili olarak kısa bir açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun; Erasmus + Projesi ortaklığında Avrupa’dan ROL Model Oyuncaklarda Erken Eğitim Projesi olarak Romanya’ya gidileceğini söyleyerek, ‘’Çocuklarımız hem Avrupa ortamını görecek hem de kültürümüzü orada tanıtma imkanı bulacak‘’ dedi.

Özellikle mesleki alanda eğitim gören öğrencilerin kaliteli eleman olmasını amaçladıklarını dile getiren Tursun; ‘’İnşallah bu proje ufuk açacaktır‘’ ifadelerini kullandı.

Romanya’nın çok hızlı bir şekilde kalkınma gösteren ülkelerin başında gelen bir ülke olarak göze çarptığını vurgulayan Küre Kaymakamı Şahin Kazancı; ‘’Ne olursa olsun 14 gün değil, 14 saat değil bazen 1 saat dahi hayatınızda çok önemli anlara vesile oluyor, neresi olursa olsun bu yüzden gitmek görmek gerek‘’ diye konuştu.

Hedef belirlemenin çok önemli bir şey olduğuna dikkat çeken Kazancı; ‘’Hayatınızda her şey bir vesile olabilir, sizler önemli bir bölümü okuyorsunuz, bu süreç sizin için en verimli zaman gezdiğiniz, gördüğünüz yerler, okuduğunuz, öğrendiğiniz her tür bilgi, sizin için daha iyi kuşakların yetişmesine vesile olacaktır. Avrupa Birliği topluluğunun entegrasyonun gelişmesine önem veriyor, bu anlamda sadece almayalım vereceğimiz kültürü de verelim‘’ dedi.

Amaçlarını; ‘’Erken Bakım Çocukluk Eğitimi Öz Bakım Bedenini Oyuncaklarla Nasıl Kazandırabiliriz‘’ olarak dile getiren Küre ÇPAL Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Merve Sayın; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü 11’nci ve 12’nci sınıf öğrencilerinden 15 öğrencinin bu projeden yaralandığını hatırlatarak, Proje’nin Türkiye’de Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi ÇPAL ve Kastamonu Küre ÇPAL olarak üç ilde üç farklı ülke ziyareti olarak uygulandığı, Küre ÇPAL’in ise bu ülkelerden Romanya’ya gidecek tek okul olarak kabul gördüğünü sözlerine ekledi.

Sayın; ayrıca program boyunca gezi ve gözlemlerin yanı sıra kültürel etkinliklere katılacaklarını belirtti.