Kürelilerden Destek Bekliyoruz

Küre Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Dç. Dr. Ahmet Öğreten, ''Geçmişten Günümüze Küre" panelinde Küre MYO ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 584
Kürelilerden Destek Bekliyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2012-2013 yılında eğitim-öğretime başlanamadığını dile getiren Öğreten; 2013-2014 yılında ise "Lojistik Programı’nın" hem 1'nci öğretim hem de 2'nci öğretim olarak eğitime başladıklarını ifade ederek 2'nci öğretimde yeterli sayıda öğrenci kaydı olmadığı için buradaki öğrenciler 1'nci öğretime kaydırılarak eğitime devam ettiklerini söyledi.

Yüksekokul Binası’nın 842 metre kare olmasına karşın katları ile birlikte 1800 metrekarelik kullanılabilir bir alana sahip olduğunu ifade eden Öğreten,’’Bahçe alanımız öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çok az. Bu durumdan hoşnut değiliz. Ayrıca bina içinde de yapılan son tadilatlarla birlikte var olan sınıf sayımızı 6’ya çıkarabildik. Böylece 2. bölümümüz için gerekli olan büyük sınıf ve laboratuar ihtiyacımızı şimdilik gidermiş olduk. Yeni ve büyük bir binaya ve kampüs alanına ihtiyacımız var’’ dedi. Şuan Lojistik programında 1. ve 2. sınıfta toplam 79 öğrencinin olduğunu ve yeni açılan İş Makineleri Operatörlüğü programında ise 32 yeni olmak üzere toplam 111 öğrencinin Meslek Yükseokuluna kayıtlı olduğunu ifade eden Öğreten, ek kontenjan döneminde, tercih edecek öğrencilerle beraber okul mevcudunun 130 olacağını ifade etti.

Küre Belediye Düğün Salonu’nun alt kısmında bulunan alanın Orman İdaresi’nden alınarak Üniversiteye devredilebilineceğine ilişkin verilen söz üzerine 3'ncü bölüm olan "İş Sağlığı ve İş Güvenliği Programı” yazısını yazarak imza attıklarını vurgulayan Öğreten, ’’Bilhassa Küreli Genç Girişimcilerin Hareketleri bizleri cesaretlendirdi. Çalışmalarını dikkatle izliyoruz. Bu 6 program ve bu programların 2.Öğretimlerinininde faaliyete geçmesi ile birlikte Küre’de öğrenci potansiyelinde ciddi bir artış yaşanacak’’ diye konuştu. ‘’Tabii ki, bunun için alt yapı önemli diyerek sözlerine devam eden Öğreten, ’’ Biz Küre’ye gelecek öğrencileri çekebilecek en azından sosyal tesisleriyle, bahçesiyle, oturma alanlarıyla, kantiniyle, laboratuarıyla, kütüphanesiyle ben bu okulda okuya bilirim kanaatini göstermemiz lazım. Bu bakımdan eksiklerimiz var, Kürelilerden destek bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)