Kurtuluş ruhu Kastamonu'da demokrasi için canlandı

Darbe girişimine karşı 15 Temmuz'da Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda da başlatılan demokrasi nöbeti, saat 17:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile devam etti. Meydanda toplanan yaklaşık 15 bin kişi 'Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet' diye haykırdı.

  • 1414
Kurtuluş ruhu Kastamonu'da demokrasi için canlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evliyalar Şehir Kastamonu'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Fatiha'nın da okunduğu programa katılanlar sık sık darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Kurulan dev ekranda İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda yapılan konuşmalar canlı olarak dinlenirken, program kapsamında yapılan konuşmalarda da FETÖ terör örgütüne yönelik tepki dile getirildi.

“YILANLARIN TEMİZLENME ÇALIŞMALARI DA SÜRATLE DEVAM EDECEKTİR” 
Yenikapı Mitingindeki liderlerinin konuşmasının ardından söz alan Vali Mesut Yıldırım; “Kastamonu’nun yiğit evlatları, 15 Temmuz gecesinden itibaren hiç aralık vermeksizin burada hep birlikte kundaktaki bebekten, elleri öpülesi büyüklerimize kadar irademe sahip çıktık. 15 Temmuz gecesi bu milletin sinesine, iradesine uzanan hain ve kirli elleri Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, tek millet olarak hiçbir siyasi düşünce, hiçbir ideoloji ayrımı gözetmeksiniz, bir olduk, beraber olduk. Artık bundan sonra atalarımıza övünmek ile kalmayıp, bizden sonra gelecek evlatlarımız sizlerle övünecek bir onur gecesi yaşadık. Burada her gece gördüğüm manzara karşısında, ben milletim olan sevgimi, saygımı defalarca katlarken, şunu görüyorum ki bu millet atalarına her zaman layık olmuştur. Dostlarına kıvanç vermiştir, düşmanlarına kahır vermiştir. Bu mücadele burada bitmediği gibi, devlet içine sinmiş bu yılanların temizlenme çalışmaları da süratle devam edecektir. Bu milletin ferdi olmaktan elbette onur duyuyorum. Fakat bu yiğit insanların kenti Kastamonu’nun Valisi olmaktan özellikle onur duyuyorum. 15 Temmuz gecesinden beri, gecesini gündüzüne katan arkadaşlarım oldu. Bizi burada yalnız bırakmayan herkesin alnından öpüyorum. Allah bu milletin birliğine, dirliğine zarar vermesin” diye konuştu.

Tüm ülkede 15 Temmuz gecesinden itibaren süren demokrasi nöbetini taçlandırmak için ilimizde de düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitinginde” konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Kastamonuluların nasıl olduğunu herkese gösterdik” dedi.

Şerife Bacıları, Nene Hatunları Kastamonulular olarak aratmadığımızı söyleyen Babaş; “Bundan sonrada aratmayacağız. Hepimiz birlikte vatanımızı kanımızın sonuna kadar koruruz. Ben bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Gençlerimiz Okçular Tepesi’ni bırakmadı onlara da teşekkür ediyorum. Kimse yurdumuza göz dikmeye kalkmasın. Çünkü hiç kimse bu irade oldukça başarılı olamayacaktır. Özellikle Kurtuluş ve İstiklal Savaşı’nda en çok şehit veren iller arasındayız. Biz şunu gördük ne zaman vatanımız tehlikeye girse, yine en çok şehit veren il oluruz. Bunun için siz asil hemşerilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Demokrasi nöbetinin son gününde Kastamonu'da 7'den 70'e herkes elinde Türk Bayrağı ile Cumhuriyet Meydanı'nı kırmızı beyaza bürüdü. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlayan Demokrasi Nöbeti 10 Ağustos Çarşamba günü akşamı sona erecek.