'Kuruluş Osman'daki kurgulanan sahneler gerçeği yansıtmıyor'

MHP Kastamonu İl Başkanı Çınar 'Çobanoğlu Beyliği Sultanı Muzaffereddin Yavlak Arslan ile ilgili Kuruluş Osman dizisindeki kurgulanan sahneler gerçeği yansıtmamaktadır' dedi.

  • 3253
'Kuruluş Osman'daki kurgulanan sahneler gerçeği yansıtmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Emin Çınar; "Evliyalar, şehitler diyarı, medeniyet kenti, Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran şehir Kastamonu'muz ile ve tarihi şahsiyetlerimizle ilgili son dönemde özel bir TV kanalında yayınlanan dizide gerçeği yansıtmayan olaylar kurgulanmıştır. Çobanoğlu Beyliği Sultanı Muzaffereddin Yavlak Arslan ile ilgili Kuruluş Osman dizisindeki kurgulanan sahneler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu dizide hain gibi gösterilmek istenen tarihi değerimiz aslında Anadolu’nun Türkleşmesinde öncü rol oynayan kahramanlarımızdan biridir.

Dizideki gerçek dışı sahneler Çobanoğlu Beyliği’ne başkentlik yapmış Kastamonu’muzdaki ve gurbetteki tüm hemşehrilerimi derinden yaralamıştır. Sayın Belediye Başkanlarımız ve tarihçilerimiz şehrimizin tepkisini kamuoyuyla paylaşmıştır. Kastamonu Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, dizinin yapımcısıyla görüşmüştür. Konu teşkilatımızın takibindedir. 
Tarihi şahsiyetlerimizin bir bölümünü övmek için diğer bir bölümünü yok etmek veya hain ilan etmek Türk tarihine verilecek en büyük zararlardan biridir. Tarihi dizilerde yapılan kurgular gerçeklerle karıştırılması muhtemel konulardır. Tarihi dizilerde gerçek dışı kurguya asla yer verilmemelidir.

Muzaffereddin Yavlak Arslan tarihçilerimizin de ifade ettiği üzere Anadolu Türkmen varlığı için Moğol’lara karşı savaşmıştır. Anadolu tarihinin seyrini değiştirmiştir. Dizide kurgulandığı üzere Moğol ile Osmanlı’ya karşı birleşmemiş aksine Türk varlığı için canını ortaya koymuştur.

Bu tarihi yanlışlığın ve bizleri derinden üzen kurguyu Kuruluş Osman dizisinin senaristinin biran önce düzeltmesi temennimizdir. Tarihi gerçekler saptırılmamalı ve tarihi gerçekliğe ihanet edilmemelidir."