Kuyumcu soyguncusuna 41 yıl 8 ay hapis

Belediye caddesinde bulunan kuyumcu dükkanını soyma girişiminde bulunan sanığa 41 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

  • 4096
Kuyumcu soyguncusuna 41 yıl 8 ay hapis

Kuyumcu soygunu olayının sanığı E.T., Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda toplamda 41 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Nasrullah Gazetesi'nden Erkan Yılmaz'ın haberine göre, Kastamonu, takvim yaprakları 28 Ağustos 2020 tarihini gösterdiğinde Belediye Caddesi'nden yükselen silah sesleriyle irkilmişti. Dakikalar ilerlediğinde, Elif Kuyumculuğa soygun girişiminde bulunulduğu, Elif Pehlivan'ın ağır yaralandığı ortaya çıkmıştı. İşyeri çalışanı Pınar Şenoğlu ise büyük şans eseri olaydan yara almadan kurtulmuştu. Olayı gerçekleştiren E.T. bir süre sonra ailesiyle birlikte gözaltına alınmış, kendisi tutuklanmış, ailesi ise serbest kalmıştı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Hakim, tutuklu sanık E.T.'ye öncelikle iki ayrı kişiyi öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Bu ceza, olay teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle önce 13 yıla, daha sonra da 1/6 oranında indirimle 10 yıla indirildi. Ayrıca gasp suçundan da verilen cezalarla birlikte E.T. toplamda 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, 1/6 oranında indirimle birlikte 41 yıl 8 aya çekildi.

“ADALET YERİNİ BULDU”

Davanın sonuçlanmasının ardından Elif Pehlivan ve eşi Nihat Pehlivan değerlendirmede bulundu. İkili yaptık ları açıklamada şu cümleleri kullandılar:

"28 Ağustos'ta gerçekten de çok üzücü bir olay yaşadık. Ancak gelinen süreçte şükürler olsun adalet yerini buldu. O günden itibaren bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. İlk günden itibaren Sayın Valimiz Avni Çakır başta olmak üzere protokol erkanına ve Avukatımız Muammer Şenlik beye de en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."